Manchester Uniteds årsrapport

Manchester United PLC har idag kommit med sin årsrapport för det finansiella året som slutade den 30 juni.

Årsrapporten i sin helhet kan läsas här.

Några punkter:

  • Intäkterna minskade med 8,8 procent till 395,2 miljoner pund.
  • De kommersiella intäkterna (som är den största delen) ökade marginellt.
  • Intäkter från broadcasting (teverättigheter framför allt) och matchdagar minskade markant. Detta förklaras primärt av att United inte spelade någon Europafotboll. Totalt minskade dessa två intäktsposter med 45,6 miljoner pund, vilket därmed kan sägas vara kostnaden av att man missade Champions League.
  • United meddelar att man i år kommer att betala aktieutdelning (dividend). Varje aktieägare kommer att få 0,045 dollar per aktie. Snabbt tror jag att det motsvarar ungefär 7,5 miljoner dollar totalt. Det är första gången som man betalar aktieutdelning sedan klubben lanserades på New York-börsen.
  • EBITDA (intäkter före skatter, räntor, nedskrivningar och avskrivningar) minskade med 7,8 procent till 119,9 miljoner pund.
  • United gjorde en nettoförlust på 1,2 miljoner pund.
  • Skulden minskade. Uniteds nettoskuld är nu 255,2 miljoner pund, ner från 275,4 miljoner pund (en minskning med 7,3 procent).
  • Driftskostnaderna ökade medan lönekostnaderna och övriga kostnader minskade.
  • Framtidsutsikterna menar företaget är goda. Man förutspår att intäkterna för detta räkenskapsår ska uppgå till mellan 500 och 510 miljoner pund, vilket skulle vara en ökning med mer än 25 procent. Man räknar med att EBITDA ska landa på 165 till 175 miljoner pund, en ökning med runt 40 procent.

Ed Woodward kommer att hålla ett konferenssamtal klockan 14.00 och vi återkommer givetvis med detta. Vi återkommer också med eventuella reaktioner på det finansiella resultatet.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS