Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rooney tillgänglig igen

Louis van Gaal har idag pratat med media inför matchen mot Southampton på söndag. Här följer en sammanfattning.

  • Skadeläget: Wayne Rooney är tillgänglig efter sin skada. ”Jag tror att han kan starta.” Phil Jones har börjat träna med gruppen.
  • Luke Shaw: ”Jag ringde till honom igår kväll. Han låter väldigt stark, det är otroligt för mig. Det är en bra signal.” Shaw har sin familj på plats och vet förstås att vägen tillbaka är lång. ”Det är för oss en stor förlust också för laget. För jag sa i förväg att det här skulle bli Luke Shaws säsong och nu är det nästan slut.” Shaw kommer imorgon att återvända till Manchester.
  • Vänsterkanten: Nu måste vänsterkanten byggas på nytt. Men det är inget problem, trots att Shaw är spelaren i startelvan. Det är svårt för Shaw har börjat bra. I Blind, Rojo och Young har vi bra ersättare. Van Gaal ville inte diskutera att Rojo missade försäsongen – det har redan gjorts.
  • Martial: En spelare är inte färdigutvecklad vid 19 års ålder. Det betyder inte att man inte räknar med den spelaren. ”Jag måste bedöma varje vecka om jag kan använda honom eller inte.” Det avgörs på träningarna.
  • Om Southampton: De har ett väldigt bra lag. De är inte sämre än förra året men har börjat väldigt dåligt. Det händer, det händer Chelsea också. Southampton är inte i sin normala position i tabellen.

Tolkat via livestream.