Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Det har förstås varit mycket Luke Shaw den här veckan. Men när Manchester United idag åker till Southampton för match mot Shaws gamla klubb är det dags att släppa fokuset på Shaw. Den unga, fantastiska, vänsterbacken har en lång väg tillbaka och vi önskar honom allt det bästa. Men vi kan ju inte göra något åt det.

Förutom Shaw så har det varit mycket fokus på Holland den här veckan. United var ju i Holland i veckan och spelade Champions League-boll. Det gick ju inte så värst bra. (Man undrar ju lite om Van Gaal kommer forcera ett tröjbyte om United skulle råka ligga under i halvtid idag.)

https://twitter.com/ManUtd/status/645505686496002048/photo/1

Men Louis van Gaal får nya chanser att tampas med Hollands bästa när United möter Southampton. Klubben från söder har ju liksom United en holländsk manager, Ronald Koeman. De är inte bästa vänner, men så kan det vara. Man behöver ju inte vara kompisar bara för att man kommer från samma land.

Holländska anfallare har lyckats bra mot Southampton. Den 1 februari 2003 gjorde Ruud van Nistelrooy ett av Uniteds mål när man tog en viktig seger i ligan. (Han gjorde minst två mål till i Southampton.)

Ännu bättre har Robin van Persie lyckats. Förra säsongen gjorde han båda målen när United vann med 2-1. Men det vi ska titta på här är Sir Alex Fergusons sista match i Southampton. Det var den dagen som Van Persie på allvar presenterade sig som en Manchester United-spelare med ett klassiskt hattrick. Southampton tog ledningen. Van Persie sköt kvitteringen. Sedan dunkade Morgan Schneiderlin in ett nytt ledningsmål för hemmalaget. Mitt i andra halvlek bommade Van Persie en straff och det såg mörkt ut. I den 87:e minuten hittade han dock målet och i den andra tilläggsminuten avgjorde han för United!

Vi avslutar med David Beckham, från Uniteds 3-1-seger i januari 2002. (Van Nistelrooy gjorde också mål den dagen.)