Lottat: United hemma mot Middlesbrough

Ligacupens åttondelsfinaler har precis lottats. För Manchester United blev det en hemmamatch mot Middlesbrough.

Manchester United tog sig bekvämt till åttondelsfinalen via 3-0 mot Ipswich. Wayne Rooney öppnade målskyttet, fint framspelad av Blind. Andreas Pereira gjorde sitt första mål för United – i sin första match från start – när han sköt 2-0 på frispark. Sedan byttes Anthony Martial in och världens dyraste tonåring gjorde som han brukar och sparkade in bollen i mål för 3-0.

Middlesbrough är i toppform för närvarande, med sex raka segrar. De är just nu tvåa i Championship och är förstås en av favoriterna att gå upp till Premier League den här säsongen.

Middlesbrough inledde den här säsongens ligacupspel med en bekväm 3-1-seger borta mot Oldham. I omgång 2 hade de problem borta mot League One-laget Burton Albion, men de kunde till slut vinna efter förlängning. I omgång 3 gjorde man dock processen kort med Wolves, då man igår vann med 3-0.

United har inte mött Middlesbrough sedan de rasade ur Premier League 2009. Sist det begav, den 2 maj 2009, sig tog United en viktig 2-0-seger på Riverside. United vann tre gånger mot Middlesbrough den säsongen, då man även vann hemmamatchen i ligan och dessutom i ligacupen.

Totalt har lagen mötts 123 gånger, United har 62 segrar mot 33 för Middlesbrough. På Old Trafford har United 40 segrar, 12 oavgjorda och 13 förluster.

Lottningen i sin helhet

Manchester city – Crystal Palace
Liverpool/Carlisle – Bournemouth
Manchester United – Middlesbrough
Everton – Norwich
Southampton – Aston Villa
Sheffield Wednesday – Arsenal
Hull – Leicester
Stoke – Chelsea


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS