Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Kommer ni ihåg förra säsongen? Då var det ungefär två livstider mellan varje match. Situationen är annorlunda – bättre – nu. Matcherna duggar tätt, två i veckan alltsomoftast. Idag ställs Manchester United mot Ipswich Town i ligacupens tredje omgång. Det innebär att United redan är snäppet bättre i den cupen än man var förra säsongen. Så kom inte och säg att Louis van Gaals lag inte gör framsteg!

https://twitter.com/ManUtd/status/646587814172336128/photo/1

Kvällens match visas inte på teve i Sverige. Men det kanske är lika bra. Sist det begav sig i ligacupen var ju prestationen extremt dålig. Tittar vi på startelvan den dagen – De Gea; Vermijl, Evans, M Keane; Janko, Powell, Anderson, James; Kagawa; Welbeck, Hernandez – är det nu bara David de Gea och Nick Powell som är kvar i Manchester United. Och Powell hade med stor sannolikhet också varit borta, om det inte hade varit för en långtidsskada.

Vill man ändå se eländet ikväll så kan vi inte bistå med någon länk. Däremot kan vi tipsa om Soccerstreams på Reddit.

Ipswich är  ju inga vi möter sådär värst ofta, men när vi möter dem så brukar Andy Cole göra fem mål. Därmed kan vi konstatera att fotbollen är mycket jämnare nu – det är ju uteslutet att någon spelare i någon av världens bästa ligor skulle göra fem mål i en och samma match nu för tiden.

Vi avslutar med ett brev från Sir Alex Ferguson till Eric Cantona. Vars inklusion inte behöver motiveras.