Notiser: Cantona lovar husera en flyktingfamilj

  • Det sydamerikanska VM-kvalet börjar i oktober. Argentina har nu tagit ut truppen till de två första matcherna och för att klara de två matcherna behöver man fler spelare än Louis van Gaal har tänkt använda på hela säsongen i Manchester United. Finns det en Manchester United-koppling?  Självklart, Sergio Romero och Marcos Rojo är förstås med i truppen. Garay och Gaitan som alltid kopplas samman med United men aldrig har varit aktuella är också där. Liksom de förra Unitedspelarna Carlos Tevez och Angel Di Maria. Dessutom är halva Manchester city med i truppen. Överraskningen? Varken Gabriel Heinze eller Juan Sebastian Veron får plats. [Twitter/Argentina]
  • FA tyckte inte att Gabriel förtjänade att bli utvisad i Arsenals match mot Chelsea. Gabriel slipper därför avstängning. Han kommer därmed att vara tillgänglig för spel mot United den 4 oktober. Han är fortfarande anklagad för olämpligt uppträdande för sitt beteende efter utvisningen, men det brukar som regel bara resultera i böter (om ens det). [FA]
  • För att riktigt betona att domare Mike Dean inte skötte sina uppgifter erforderligt passar FA också på att dela ut en tre matcher lång avstängning till Diego Costa. [FA]
  • Mer dåliga nyheter för Chelsea då Eva Carneiro ska vara beredd att stämma Londonklubben. Enligt Guardian ska Carneiro ha lämnat sitt jobb som Chelseas klubbläkare då hon inte fick återvända till sin tidigare position. Om Carneiro stämmer Chelsea förväntas det vara för ”constructive dismissal” (jag har inte koll på motsvarande svensk terminologi men betydelsen är att arbetsgivaren agerar på ett sådant sätt att arbetstagaren i praktiken tvingas säga upp sig). [Guardian]
  • United ställs mot Blackpool på bortaplan i kvartsfinalen i Lancashire Senior Cup. Datum för matchen är ännu inte fastställt. [Twitter/Manchester United]
  • Eric Cantona berättar i fransk radio att han erbjuda mat och husrum i minst två år till en flyktingfamilj. Vi fortsätter att älska Eric Cantona. [Guardian]
  • Till sist inhopparen Lewandowski (men inhoppare Ole Gunnar Solskjaer gjorde ju fyra mål i en bortamatch, det är såklart mycket häftigare).


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS