Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Sunderland 3-0

Manchester United gick i går upp i serieledning i PL genom att besegra Sunderland på Old Trafford med 3-0. Tidigare på eftermiddagen hade Manchester shitty kraschlandat i London och kollapsat med 1-4 mot Tottenham Hotspur. Uniteds mål gjordes av Memphis, Rooney och Mata. De Gea fick göra ett par hyfsade räddningar, men hade överlag en lugn eftermiddag.

United startade med ett väntat lag, men Darmian och Valencia spelade vänster- respektive högerback. Sunderland spelade som väntat ganska defensivt och verkade mest intresserade av att tiden skulle ticka. I mitten av första halvlek brast det i kommunikationen mellan målvakten Pantilimon och Kaboul. Målvakten tog bollen utanför straffområdet och United gavs en frispark. Målvakten undkom otroligt nog ett gult kort. Tyvärr gick Matas påföljande frispark i muren. United hade inget vidare tempo i sitt spel och mest alert såg Martial ut. Memphis kunde senare inte förvalta ytterligare ett bra frisparksläge. De Gea tvingades sedan göra en bra fotparad på Lens avslut vid den närmsta stolpen och halvleken såg ut att sluta 0-0. Väl inne påövertiden (med rätta fyra minuter) slog Blind ett magnifikt pass mot Mata till vänster i boxen. Spanjoren, som var nära kortlinjen, slog ett direktpass mot mål och Memphis kunde från nära håll forcera in 1-0.

I början av andra halvlek fick Martial, till höger i straffområdet, bollen av Mata. Fransmannen, som tycks kunna göra vad som helst på en halv kvadratmeter, fintade elegant bort Kaboul och slog bollen hårt mot mitten av straffområdet. Rooney störtade fram och slog via bröstet in 2-0 till hemmalaget. Matchen var vid detta lag avgjord. Toivonen sköt kort därefter, efter en frispark av M´Vila, bollen i stolpen. Van Aanholt kunde också ha reducerat efter att ha kommit relativt fri på vänsterkanten, men avslutet räddades säkert av de Gea. Sunderland skapade i detta skede av matchen ett visst tryck, men förutom de nämnda chanserna utmynnade det inte i något.

United skulle, med drygt 20 minuter kvar, ha gjort 3-0 genom Memphis, men avslutet gick rakt på Pantilimon. Upprinnelsen till chansen var en fröjd att skåda, då Martial enkelt lurade sin försvarare vid mittlinjen och spelade Memphis fri. Hade holländaren varit något mer osjälvisk hade ett pass till vänster resulterat i ett mål för Martial. LvG bytte inom loppet av tio minuter därefter ut Carrick, Blind och Memphis mot Schweinsteiger, Jones och Young. Mata hade ett fint avslut på mål, men bollen räddades fint av Pantilimon vid den vänstra stolpen. I den 90 minuten resulterade ett inlägg från Young i att Mata kunde skjuta in 3-0 i nättaket.

Sammanfattningsvis var det en enkel seger för hemmalaget där en minimal insats gav ett bra resultat. I United imponerade kanske Martial mest. För den ringa åldern uppvisar fransmannen fin fysik, imponerande snabbhet och god koncentration. Darmian står för en fin insats offensivt i en ovan position. Rooneys form kan kanske vara på uppåtgående. Förutom målet slog engelsmannen ett fint djupledspass i första halvlek. I övrigt stod de Gea för ett par hyfsade räddningar och hans närvaro ingjuter ett visst lugn i försvarsspelet.

Resultat

Manchester United3
Sunderland0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 7
Tid: Lördagen den 26 september 2015, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 328
Domare: Mike Jones (assisterande: Holmes, Hussin; fjärde: Salisbury)

Matchhändelser

38Adam Johnson
45+4Memphis Depay
Assist: Mata
1-0
46Wayne Rooney
Assist: Martial
2-0
50Billy Jones
85Lee Cattermole
90Juan Mata
Assist: Young
3-0

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Blind, Darmian
Carrick, Schneiderlin
Mata, Rooney, Memphis
Martial
Schweinsteiger för Carrick (68)
Jones för Blind (74)
Young för Memphis (77)
Avbytare: Romero, Herrera, Fellaini, Pereira

Sunderland

Pantilimon
Jones, O’Shea, Kaboul, Van Aanholt
Cattermole
Johnson, M’Vila, Toivonen, Lens
Borini
Fletcher för Johnson (46)
Larsson för Toivonen (70)
Avbytare: Mannone, Gomez, Defoe, Coates, Yedlin