Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Förluster för Arsenal och Chelsea

Tanken är att motståndarkollen ska publiceras en gång i veckan. Men det kan tänkas att vi gör undantag då och då. Som ikväll när både Arsenal och Chelsea förlorade i Champions League (framför allt då United ju möter Arsenal på söndag). Dåligt för engelsk fotboll, men Roma förlorade också så  Italien tog inte in något den här kvällen. Måhända handlar tävlingen mellan England och Italien i slutändan inte om att vara bäst utan om att vara minst dålig. Men för att undvika felaktig information: Det krävs att de italienska lagen är markant bättre än de engelska den här säsongen för att de ska gå förbi redan nu.

  • Arsenal inledde med att förlora i Zagreb och då de har Bayern München i gruppen var de i princip tvingade att vinna mot Olympiacos ikväll. Enkelt konstaterade Wenger och valde att vila Cech. Olympiacos tog ledningen men den var kortvarig då Walcott kvitterade nästan omedelbart. Reservmålvakt Ospina tackade sedan Wenger för förtroendet genom att kasta in en boll i eget mål. Hoppsan. Sanchez fortsätter att visa form och när han satte 2-2 väntade alla på att Arsenal skulle gå ifrån till en säker seger. Men medan Arsenal började fundera på matchen mot United så sprang Finnbogason emellan med ett segermål för Olympiacos. Panik i Arsenal som resulterade i chanser men inga mål. Arsenal kan nu se fram mot två matcher mot Bayern och där måste man göra resultat. Det troliga är faktiskt att de inte går vidare från gruppspelet. Låt oss hoppas att Arsenal på söndag ser ut som Arsenal i motgång brukar se ut.
  • Ett annat lag i motgång är Chelsea som åkte till Porto och inkasserade en säker förlust. De ligger just nu trea i gruppen men de har fortfarande mycket goda möjligheter att gå vidare. För inte kan väl Chelsea fortsätta att vara så här dåliga hela säsongen?
Res med oss till Manchester!