Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Man Utd – Wolfsburg 1-1

Uniteds U19-lag fortsätter att plocka poäng i UEFA Youth League när man spelade 1-1 hemma mot Wolfsburg. Marcus Rashford blev målskytt på nytt när han gav United ledningen på straff i den första halvleken. I den andra halvleken kunde Wolfsburg, som ägde matchen, kvittera och matchen slutade 1-1.

Matchen inleddes på ett avvaktande sätt innan Wolffsburg mer och mer åt sig in i matchen genom sin höga press som gav resultat. United hade stora problem i uppspelen men gästerna kunde inte utnyttja lägena. Istället var det United som tog ledningen, på en blixtstnabb kontring. Henderson plockar en enkel hörna och kastar snabbt ut bollen till Rashford som har stannat kvar där uppe och han sprintar tills han blir fälld i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Rashford sätter själv straffen lågt i målvaktens högra hörn, hans åttonde mål på de sex senaste matcherna. United går också till pausvila med en 1-0 ledning vilket kanske inte är helt rättvist.

I andra fortsätter Wolfsburg pressen, men missar chans på chans. Antingen är Henderson i vägen eller, allt som oftast, avslutar de helt enkelt dåligt. Till slut får de dock utdelning på ett snabbt inkast där Unitedförsvaret sover och anfallaren lobbar bollen över en utrusande Henderson. Efter det har United en bra period, Dearnley missar ett halvt friläge med ett löst avslut och Rashford skjuter just över på ett inspel men den pressen blir bara kortvarig. Resten av halvleken backar Wolfsburg hem mer, av någon anledning, och United kan etablera spel på tyskarnas planhalva. Men tröttheten kommer och de riktigt heta chanserna uteblir för båda lagen och matchen slutar 1-1, ett resultat United får vara nöjda med.

Bra i United var högerbacken Warren som räddade upp flera lägen när övriga backlinjen var bortspelad. Henderson är bra och säker i målet och Marcus Rashford oroade hela tiden framåt. Övriga kan bättre.

Manchester United – Wolfsburg 1-1 (1-0)

Uniteds mål: Rashford (22 str)
United:Henderson; Warren, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson; McTominay (Scott 70), Redmond (Whelan 81); Gribbin (Kehinde 71), Fosu-Mensah, Dearnley; Rashford