Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: När vi vinner mot Arsenal kommer alla tro att vi kan vinna ligan

Manchester United leder ligan efter sju omgångar. Kan United vinna ligan den här säsongen? Louis van Gaal fick just den frågan på den skyddade delen av presskonferensen och svarade så här:

Jag tycker att du alltid måste tro på [möjligheten att vinna ligan]. Och jag tycker att balansen i vår trupp är mycket bättre det här året och förra året hade vi också chansen. Så jag tror på det. Men det viktigaste är inte bara att jag tror utan att spelarna tror på det.

Och när vi vinner mot Arsenal så tror jag att den tro kommer att höjas mycket.

Här är det på sin plats att kommentera att Van Gaal när han säger “när vi vinner” förmodligen menar “om vi vinner“. Det är väl hans inte helt perfekta engelska som spökar (ibland undrar jag om han inte ibland medvetet gör sin engelska sämre än den är). Men vi ska förstås rapportera vad han säger och inte vad vi tror att han menar.

Van Gaal passar också på att berömma Arsene Wenger och Sir Alex Ferguson: “Jag tycker att han gör ett fantastiskt arbete. När du kan, som Sir Alex Ferguson, stanna i en klubb så länge måste du vara väldigt bra. […] Så jag tycker att Arsene Wenger är en av de bästa tränarna i världen, och samma med Sir Alex, som jag tycker är den bästa.

Van Gaal gillar att Phil Jones är uttagen till landslaget och kanske kan få matchträning.


Källor: Guardian, Telegraph

Res med oss till Manchester!