Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Tränarkarusellen har börjat snurra

  • Crystal Palace är på Champions League-plats under uppehållet. Detta efter en säker 2-0-seger mot West Brom.
  • Leicester hakar på och är på samma poäng som Palace. Efter smällen mot Arsenal reste man sig och vann med 2-1 i Norwich.
  • West Ham hade också chansen att blanda sig i toppstriden. Men de gick på en riktig mina i Sunderland och låg under med 2-0 efter halva första halvlek. Men Sunderland är Sunderland och West Ham tilläts reducera på tilläggstid i första halvlek. Lens, som sköt 2-0, tog två onödiga varningar och när Payet kvitterade efter en timme såg det ut gå mot en West Ham-seger. Sunderland kunde dock försvara sin poäng. Otillräckligt, tyckte Dick Advocaat och kastade in handduken. Sunderland jagar nu sin 15:e manager (tillfälliga managers inkluderat) sedan millennieskiftet.

  • Det var fler nordostlag som tappade ledning. Newcastle tog ledningen borta mot Manchester city och hade goda möjligheter att utöka till 2-0. Sånt straffas givetvis, tre minuter före paus kvitterade Aguero. När han slog till igen 20 minuter senare innebar det 6-1 och Agueros femte mål. Inte illa pinkat, men ändå inte i klass med Lewandowski. Segern innebär att city går upp i serieledning, två poäng före Arsenal och United, city har dock fördel av en överlägsen målskillnad.
  • Liverpoolderbyt slutade 1-1. Lukaku kvitterade för hemmalaget Everton, efter att Ings gett Liverpool ledningen. Båda målen i slutet av första halvlek. Everton, som ju tar emot United efter uppehållet, fortsätter att vara pinsamt dåliga i derbyt. Matchen hamnade dock i skymundan, då Liverpool kort efter matchen annonserade att Brendan Rodgers har sparkats (även om man inte uttryckte sig exakt så). Vi tackar Rodgers för ett gott utfört arbete i Liverpool. Klart godkänt, även om vi nog hade hoppats att han skulle lämna dem på den undre halvan i tabellen. Frank de Boer, Jurgen Klopp och Carlo Ancelotti tycks vara de hetaste alternativen att ta över, med Klopp som huvudkandidat. Oavsett vem det blir får vi hoppas att denne följer i Graeme Souness tradition och leder Liverpool till noll ligatitlar.

  • En manager som fortfarande är kvar på sitt jobb är Jose Mourinho. Detta trots att han nu har lett Chelsea till Londonklubbens sämsta start på 37 år (den gången åkte man ut). En femteplats i ligan är den bästa slutplaceringen för ett lag som har inlett med åtta poäng efter åtta matcher. I hemmamatchen mot Southampton var det inget snack. Mourinho tyckte att Chelsea skulle ha fått straff vid 1-1, måhända hade han en poäng men Southampton borde ha fått två straffar i första halvlek. Sadio Mane, som i augusti orsakade proteststorm hos många Unitedsupportrar när han kopplades samman med United, var fantastisk och stod för ett mål, en assist och massor av andra lyckade aktioner. Graziano Pelle på topp var också mycket bra och Southamptons 3-1-seger var fullt rättvist, Chelsea var långa stunder utspelade. Det blir spännande att se var det slutar för Chelsea, spelarmaterialet borde leda till bättre resultat men positionen i tabellen ljuger inte – Chelsea har varit dåliga hela säsongen. Chelsea är tydligen trötta på spekulationerna kring Mourinho och har alldeles nyss publicerat ett officiellt uttalande där man meddelar att Mourinho har klubbens stöd.
  • Harry Kane har börjat hitta målformen efter en trög säsongsinledning. Tyvärr för Tottenham var det just Tottenhams mål som han sparkade in bollen i den här gången. Det målet innebar 2-1 för hemmalaget Swansea men Eriksen kunde kvittera, vilket var hans andra mål i matchen. Känslan är att både Tottenham (nu åtta) och Swansea (nu elva) kommer att klättra i tabellen.
  • Bortanför det vanliga scoopet för den här kolumnen tittar vi in i Bayern München. Ja, deras resultat orkar vi inte bry oss om men vad klubbens anställda säger är mer intressant: