Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter stora framgångar i september tog det tvärstopp när det blev oktober och Manchester United försökte tampas med Arsenal i London. Eller ja, man försökte kanske inte så mycket. Arsenal var bra och deras 3-0-seger var om något i underkant.

Det var en match där det egentligen bara är första halvleken som räknas. Därför tar jag den här gången ingen hänsyn till att några av spelarna spelade upp sig en aning i andra halvlek. Det var en anmärkningsvärt dålig inledning på matchen och det får vi hålla Louis van Gaal ansvarig för. Någonstans gick någonting väldigt fel i uppladdningen inför matchen, någon annan förklaring finns inte när så många spelare underpresterar så grovt.

Det är enkelt att kritisera försvarsspelet en sån här dag, men jag tycker att Van Gaal har en poäng när han säger att problemet började högre upp i planen. United spelar med en väldigt hög backlinje, vilket innebär att det alltid kommer att finnas ytor bakom backlinjen. Spelare som Cazorla och Ozil kommer alltid att hitta de ytorna om de får tid att vårda bollen, som de fick igår.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
5

Aktionen före första målet ser lite märklig ut. Sedan har han inte så värst mycket att göra, tvåan och trean är nära nog omöjliga att rädda och de räddningar han sedan gör är av enklare karaktär.

Matteo Darmian
3

Utbytt 46. Varnad. Darmian tog sig in i laget utan tecken på anpassningsproblem. I augusti utsågs han till månadens spelare. Sedan blev Luke Shaw skadad, vilket märkligt nog innebar att Darmian blev dålig. Det började redan mot PSV och han har inte hittat rätt sedan dess. Igår kom det riktiga bottennappet. Det började redan efter någon minut, då han blev grundlurad av Sanchez. Några minuter senare var han steget efter Sanchez på det första målet. Ja, Darmians uppgift försvåras av att Sanchez var på allra bästa humör, men på tredje målet försöker ju Sanchez nästan ge bollen till honom. Han blev förstås varnad och nästa varning innebär avstängning för den mycket kortglada italienaren. Skärpning krävs och skärpning räknar vi med.

Chris Smalling
4,5

Lämnade ledaregenskaperna i Manchester, tittade på boll och var i allmänhet på efterkälken.

Daley Blind
4

Slarvade i passningsspelet, var långsam och såg väldigt lite ut som en mittback.

Ashley Young
4

Varnad. Young spelade vänsterback men agerade i försvarsspelet mer som en vänsterytter. Eftersom han är vänsterytter i grunden är en till viss del ursäktad, men gårdagens insats duger inte.

Michael Carrick
4

Långsam, långsam, långsam. Man har ju vant sig med att Carrick bara står där bollen hamnar, så var det inte igår. Motståndarnas passningar gick förbi Carrick och när han börjar på efterkälken är han chanslös.

Bastian Schweinsteiger
4

Som Carrick: långsam, långsam, långsam. Mycket bättre i andra halvlek, i en mer framskjuten position. Men det var så dags då. Samtidigt känner jag att det nog skulle vara bättre för United att bara spela med en sittande mittfältare. Både Carrick och Schweinsteiger var så ofta så långt ifrån bollhållaren i första halvlek.

Juan Mata
5

Utbytt 82. Det var en match som mestadels gick förbi Mata. Man kan möjligen tycka att han borde ha hjälpt Darmian bättre, men som regel startade Arsenal på högerkanten och man kan ju inte gärna ha högeryttern i backlinjen.

Wayne Rooney
5

Varnad. Undantaget Martial tycker jag att Rooney var minst dålig av utespelarna. Tekniken sitter inte, beslutet att försöka Cech när denne stod på mållinjen var tragikomiskt men Rooney visade åtminstone lite vilja. Men det är möjligt att han borde ha varit närmare Cazorla.

Memphis Depay
4

Utbytt 46. Memphis skulle nog må bra av lite vila. Han skulle nog må bra av att få agera inhoppare snarare än startspelare. Han har inte lyckats med anpassningen till Premier League och då är det kanske inte rätt melodi att ge honom en ledande position i laget. Igår var han osynlig offensivt och defensivt gjorde han inte ett tillräckligt bra jobb.

Anthony Martial
6

Martial var egentligen inte med i matchen första halvtimmen, förutom när United hade avspark. När han väl fick smaka på bollen kom det någon felpassning men rätt vad det är trollar han fram något ur ingenting. Överlägset bäst i laget igår.

Antonio Valencia
6

Inbytt 46. Valencias uppgift var enklare än Darmians och han gjorde inga anmärkningsvärda misstag. Med facit i hand är det lätt att säga att det hade varit bättre att starta med Valencia (och Darmian som vänsterback) men tänker man på Valencias insats mot Wolfsburg var det naturligt att han bänkades.

Marouane Fellaini
6

Inbytt 46. Stor och stark, långsam och kantig. Men han borde oftare söka sig in i offensivt straffområde när United har bollen.

James Wilson
n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas, men han såg pigg ut. Det är dags att han får chansen nu!