Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Fifaskandalen, Valdes och Poole

  • Regan Poole har ännu inte spelat för Manchester United sedan han värvades på deadline day. Förklaringen verkar vara att Poole ännu inte har fått sitt internationella speltillstånd. (Högst märkligt kan tyckas, då han ju värvades från en engelsk klubb.) [South Wales Argus]
  • Det snurrar ordentligt kring Fifaskandalen just nu. Fifas etiska kommitté har idag provisoriskt stängt av Sepp Blatter, Michel Platini och Jerome Valcke i 90 dagar. Samtidigt har Chung Mong-joon, som var en av kandidaterna till att ersätta Blatter, blivit avstängd i sex år. [Guardian]
  • Platini hävdar förstås att han inte har gjort något fel. Han har kommit med ett starkt uttalande där han svingar vilt och antyder en konspiration. Platini har två dagar på sig att överklaga avstängningen och förväntas göra så. [Twitter/Martyn Ziegler, Twitter/Owen Gibson]
  • Under tiden som Blatter är avstängd tar Issa Hayatou över som högsta hönset i Fifa. Hayatou verkar ha det som krävs för jobbet – 2011 blev han disciplinerad av Internationella olympiska kommittén (IOK) för inblandning i en mutskandal i Fifa. [Guardian]
  • Just IOK har till slut uttalat sig, genom presidenten Thomas Bach. I ett starkt uttalande kräver Bach en reform i Fifa och han hoppas också att organisationen ska öppna för en extern och trovärdig presidentkandidat. [Guardian]
  • Chung, som alltså blev avstängd i sex år, har en egen strid mot Blatter och hotar att stämma schweizaren. [Guardian]
  • Nog med Fifa för den här gången och över till Victor Valdes. Daniel Taylor på Guardian berättar att Valdes inte får träna med Uniteds a-lag och att Valdes träningstider arrangeras så att han inte ska riskera att springa på a-lagsspelarna. Valdes är alltså ordentligt utfryst av Louis van Gaal och målvakten har förstås en annan version av sanningen än managern. [Guardian]