Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger skadad, Rooney missar båda landskamperna

Om det senaste landslagshållet var tämligen snällt mot Manchester United så har det här uppehållet börjat betydligt sämre – detta innan matcherna ens har börjat.

Vi visste redan att Wayne Rooney skulle stå över matchen mot Estland. Nu rapporterar både BBC och Sky Sports att Rooney även missar matchen borta mot Litauen. Michael Carrick missade dagens träning, men där har vi ännu inte fått någon ytterligare uppdatering.

Ytterligare skadeproblem rapporteras från det tyska fotbollsförbundet, som meddelar att Bastian Schweinsteiger måste stå över dagens match mot Irland på grund av en muskelskada. Schweinsteiger ska ha blivit skadad på den sista träningen igår men det verkar tack och lov inte röra sig om någon allvarlig skada. Schweinsteiger är uppsatt på bänken i den officiella laguppställningen (Uefa), men vi får väl anta att det bara är formalia och att han sitter på läktaren.