Rooney prisad, De Gea och Mata till EM

http://gty.im/492019660

  • Wayne Rooney spelade inte när England igår vann med 2-0 mot Estland i EM-kvalet. Inför matchen prisades han dock av Sir Bobby Charlton för att ha slagit rekordet för landslagsmål för England. Som ni säkert vet var det just Charlton som var den tidigare rekordinnehavaren.
  • Rooney kommer heller inte att spela mot Litauen. Även Michael Carrick vilas då, vilket han även gjorde igår. Båda spelarna har mindre skadeproblem men borde vara tillgängliga för United mot Everton den 17 oktober.
  • Chris Smalling spelade hela matchen för England och han är nu en av favoriterna att få bära kaptensbindeln i matchen mot Litauen. Detta då Rooney och assisterande kapten Cahill saknas. Smallings främsta konkurrent till att få bära kaptensbindeln uppges vara Phil Jagielka. Phil Jones fick tyvärr ingen matchträning igår, han spenderade hela matchen på bänken.
  • Spanien säkrade igår sin EM-plats via 4-0 hemma mot Luxemburg. Juan Mata började på bänken men fick komma in redan efter tio minuter då David Silva blev skadad. Silva riskerar nu att missa Manchesterderbyt. Mata var inte involverad i något av målen. David de Gea var oanvänd avbytare.
  • Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen när Hollands U19-landslag säkrade avancemang till nästa omgång i EM-kvalet. Det blev dock oväntat tufft mot Liechtenstein som höll nollan i 67 minuter. Holland vann till slut med 2-0. Holland avslutar mot Frankrike på måndag, då man behöver vinna för att vinna gruppen – Hollands målskillnad på 11-0 är nämligen inte bra nog.
  • Englands U17-landslag laddade för VM med en träningsmatch mot Demokratiska republiken Kongo i onsdags. Det blev en säker 8-0-seger. Ro-Shaun Williams startade och spelade 72 minuter. England har nu rest till Chile. På söndag möter man värdnationen Chile i den sista träningsmatchen inför VM, där man inleder mot Guinea lördagen den 17 oktober.
  • I inte alls relaterade nyheter har Sunderland meddelat att Sam Allardyce är klubbens nya manager.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS