Darmian sköt Italien till EM med sitt första landslagsmål

Embed from Getty Images

Matteo Darmian gjorde igår sitt första landslagsmål, detta i Italiens 3-1-seger i Azerbajdzjan. Darmians mål innebar 3-1 för Italien – han säkrade därmed inte bara segern i matchen utan bidrog också till att Italien säkrade sin EM-plats. Darmian gjorde en intelligent brytning någon meter utanför offensivt straffområde och drog sedan iväg ett högerskott som letade sig in i mål (David de Gea would’ve saved that). Varför Darmian befann sig just där är oklart, då han enligt laguppställningen spelade högerback (och vid tiden för målet var inga byten gjorda). Darmian spelade hela matchen. Italien tar emot Norge på tisdag, i en match som är väldigt viktig för Norge (heja Italien!).

https://twitter.com/SkySportsStatto/status/652898244465414144/photo/1

  • Det går fortsatt tungt för Holland. Man vann förvisso med 2-1 borta mot Kazakstan (reduceringen kom med matchens sista spark, så segern var aldrig hotad) men Turkiet bortabesegrade Tjeckien. Därmed är Hollands playoffchanser mycket små, de måste nu hoppas på att redan EM-klara Island ska vinna i Turkiet på tisdag samtidigt som man själva vinner mot Tjeckien. Nära nog uteslutet. Både Memphis Depay och Daley Blind spelade hela matchen för Holland, Blind som defensiv mittfältare och Memphis som vänsterytter. Memphis borde ha gjort 1-0 när han frispelades av Blind. Mittfältaren Blind blev varnad tidigt i matchen, en varning som domaren tog väldigt lång tid på sig för att bestämma sig för att dela ut.
  • Belgien var så säkra på att gå till EM att man satte Marouane Fellaini på bänken i Andorra. Man vann enkelt med 4-1.
  • Donald Love var oanvänd avbytare när Skottlands U21-landslag förlorade med 2-1 mot Frankrike i EM-kvalet.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS