Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moss dömer på lördag

Landslagsuppehållet börjar närma sig sitt slut. Det märker vi bland annat av att Premier League nu har annonserat vilka som ska döma matcherna i helgen. Helgens viktigaste match spelas i Liverpool på lördag då Everton tar emot Manchester United. Jon Moss är domare med Halliday och Cann som assisterande domare och Madley som fjärdedomare.

Det blir säsongens andra Unitedmatch för Moss, han dömde även premiären mot Tottenham (seger 1-0). Totalt har Moss bara dömt United nio gånger och det positiva är att United har fantastisk statistik med Moss – åtta segrar och en oavgjord (Tottenham borta den 28 december förra året). Den mest minnesvärda matchen är segern mot Swansea den 12 maj 2013 – Sir Alex Fergusons sista match på Old Trafford.

Det är tydligen mycket Tottenham på Moss, hans senaste Evertonmatch var då de mötte just Tottenham i ligaavslutningen förra säsongen (1-0 till Tottenham). Totalt har han dömt Everton 13 gånger (6-1-6).

Moss har aldrig dömt United mot Everton.