Price of Football: United har den dyraste tröjan

BBC har idag kommit med sin årliga undersökning Price of Football. Det är egentligen inga större överraskningar. Årets resultat visar att biljettpriserna är på samma nivå som förra året eller till och med lite lägre.

Undersökningen kollar även på annat än matchbiljetter och vi noterar att Manchester Uniteds tröja är den dyraste. Enligt BBC kostar Uniteds tröja 60 pund (för vuxna) medan övriga klubbar i Premier League håller sig mellan 40 och 55 pund.

Som vanligt är det dyrast att se Arsenal, vars billigaste säsongskort går loss på mer än 1000 pund. Det är chockerande dyrt med tanke på att det bara är Chelsea och Tottenham som, tillsammans med Arsenal, har säsongskort i den dyraste kategorin som överstiger 1000 pund. Stoke har det billigaste säsongskortet på 294 pund, tätt före Manchester city (i kategorin för ”populäraste säsongskort” tillhör city dock de dyraste klubbarna).

Manchester Uniteds billigaste säsongskort är det åttonde dyraste – Londonklubbarna, Liverpool, Bournemouth och Southampton är dyrare.

Som alltid är det notabelt att det är extremt dyrt att gå på fotboll i England. Även nere i National League (tidigare Conference), motsvarande femtedivisionen, går säsongskorten (förutom hos Boreham Wood och Eastleigh) loss på mer än 200 pund. Ett antal utvalda europeiska toppklubbar är med i undersökningen och bara Athletic Bilbao, PSG och Juventus är dyrare än den engelska femtedivisionen.

Trots detta är publiksiffrorna i England väldigt höga, framför allt i de lägre divisionerna.

Hela undersökningen, i PDF-format, kan laddas ner från BBC:s hemsida.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS