Matchdag!

Äntligen! Ligan är tillbaka. Fotbollen är tillbaka. Tyvärr för Manchester Uniteds del är det Everton på bortaplan som väntar. Det har inte varit ett framgångsrecept de senaste åren.

https://twitter.com/ManUtd/status/655282606821523456/photo/1

Inför matchen nås vi av beskedet att Evertonlegenden Howard Kendall är död. Kendall vann ligan både som spelare och manager med Everton.

Vi hoppar raskt till något trevligare, Eric Cantona. I den senaste frågelådan undrades om man helst ville äta middag med Sir Alex Ferguson eller Eric Cantona. Det var ju självklart Cantona som var rätt svar. Jag förutsätter att de som svarade fel ändrar sig när de ser det senaste numret av Elle.

Bara kolla på honom! Cantona är alltid rätt svar (ja, när det är något positivt alltså).

Det har varit mycket David Beckham de senaste veckorna. Beckham avslutade Unitedkarriären borta mot Everton, då de redan klara engelska mästarna vann med 2-1.

I minnesbanken hittar vi inget från de senaste åren. United har dock spelat klassiska matcher på Goodison. Som 2004. Louis Saha gjorde sin andra match för United. Han behövde nio minuter för att göra sitt andra mål för United (Saha gjorde mål även i debuten mot Southampton). Ruud van Nistelrooy sköt 2-0 och Saha gjorde 3-0 efter 29 minuter.

Det var trevligt.

Men på den tiden hade United inte världens bästa försvar. Wayne Rooney kastades in för Everton i halvtid. Han gjorde inget mål men Everton gjorde tre. Suck.

Men Van Nistelrooy fick sista ordet och United vann 4-3.

Den kanske största klassiker på Goodison var dock våren 2007. United jagade den första ligatiteln sedan David Beckham. Man hade haft ledningen i ligan större delen av säsongen men truppen var tunn och sargad. Det återstod bara fyra matcher, Chelsea – Jose Mourinhos nästan oslagbara Chelsea – var tre poäng bakom United och United hade Chelsea borta i näst sista matchen.

Lagen spelade samtidigt. Everton gick upp till 2-0. United var dåliga. Samtidigt vände Chelsea underläge till ledning 2-1 mot Bolton. Titeln började glida ur händerna.

I den 61:a minuten tryckte John O’Shea in Uniteds reduceringsmål. Samtidigt kvitterade Bolton. Några minuter senare visade Evertons lagkapten Phil Neville att hans hjärta är rött då han tryckte in Uniteds kvitteringsmål. United skulle vinna matchen. Wayne Rooney – hör och häpna – sköt segermålet.

Sen kom Chris Eagles och definierade spagettiben.

Bolton höll i mot Chelsea och det var en avgörande dag i titelstriden. United vann ligan.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS