Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: United gästvänligaste klubben, Fifaskandalen, Rothwell

  • Manchester United har prisats som årets klubb i Visit Footballs gala, där det fokuseras på hur klubbarna behandlar sina kunder. Till exempel beaktas hur man hanterar telefonköer och hur supportrar behandlas på matchdagar. United prisas också för att ha det varmaste mottagandet. [Manchester United]
  • Fifaskandalen fortsätter att rulla. Uefas medlemmar, inklusive FA, gav sitt stöd till Michel Platini. FA väljer dock att tills vidare dra in sitt stöd till Platinis kampanj för att bli Fifapresident. I ett uttalande på sin hemsida säger förbundet att man inte kan ge sitt stöd till Platini förrän rättsprocessen är avslutad. FA säger också att man har tillgång till konfidentiell information som har gjort det nödvändigt att ändra sin hållning. [FA]
  • Mer Platini då Sepp Blatter säger att det inte fanns något skrivet kontrakt med Platini gällande den betalning som Platini fick från Fifa. Det är just denna betalning som Blatter är brottsmisstänkt för. [Guardian]
  • Uniteds U21-match mot Manchester city har flyttats fram en dag, till den 22 december, med avspark 20.45. [Twitter/Manchester United]
  • Tyska rapporter hävdar nu att korruption låg bakom att Tyskland tilldelades VM 2006. Adidas påstås vara inblandade. [Twitter/Martyn Ziegler, 2]

  • Sheikh Salman al-Khalifa, president för Asiens fotbollsförbund, framstår nu som en av favoriterna till att bli ny Fifapresident. [Guardian]
  • Mer om Salman från Owen Gibson på Guardian: Fifa crisis: is Sheikh Salman a safe pair of hands for world football?
  • United kommer som vanligt att resa till Slovakien med ett juniorlag i oktober. Man kommer åtminstone att spela en match, mot FK DAC Dunajská Streda, den 27 oktober. [Twitter/0stman]
  • Enligt Barnsley Chronicle väntar en operation för Joe Rothwell senare i oktober. Rothwell återkallades från sitt lån till Barnsley på grund av problem med halsmandlarna. Det sägs nu att han har lidit av problemen i några år och förhoppningsvis kan en operation rätta till detta. [Barnsley Chronicle]