Motståndarkollen: Bra helg för topplagen

 • Tottenham – Liverpool 0-0: Det har varit mycket fokus på Jurgen Klopp den senaste tiden. Han debuterade som Liverpoolmanager med en mållös match mot Tottenham. Det resultatet ska nog Liverpool vara mest nöjda med.
 • Chelsea – Aston Villa 2-0: Chelsea behövde inte anstränga sig överdrivet för att vinna mot Aston Villa. Först kom Willian och Costa fria mot Guzan sedan just Guzan slagit en idiotisk passning. Willian rullade till Costa som enkelt satte bollen i nät. Sedan sparkade Hutton in bollen i eget mål. Villas manager Tim Sherwood får nog sparken snart, även om han själv lovade att göra om tills han lyckas göra rätt.
 • Manchester city – Bournemouth 5-1: Ansträngningslöst var det även för Manchester city som vann med 5-1 mot hopplöst skadedrabbade Bournemouth. Därmed kommer city att gå in i Manchesterderbyt på söndag med 11-2 på sina två senaste ligamatcher. Men allt är inte frid och fröjd, Aguero och Silva är skadade och även Kompany har problem. Pellegrini var inte nöjd med att Kompany spelade i landslaget och satte lagkaptenen på bänken.
 • Watford – Arsenal 0-3: Watford stod emot i en timme men till slut var Arsenal klassen bättre. Arsenal är därmed kvar på andraplats i tabellen, på bättre målskillnad än United.
 • Southampton – Leicester 2-2: Leicester fortsätter att vara mycket svårslagna. Southampton gick upp till 2-0 men det är ju ingen trygg ledning mot Leicester. Vardy slog till två gånger och Leicester har fortfarande färst förluster i ligan (tillsammans med Tottenham).
 • Crystal Palace – West Ham 1-3: West Ham är på Champions League-plats efter en imponerande seger i Londonderbyt mot Crystal Palace. Bortastarka West Ham har nu slagit Arsenal, Manchester city, Liverpool och Crystal Palace den här säsongen.
 • Newcastle – Norwich 6-2: Ingen match vi normalt sett skulle rapportera om här men när Wijnaldum slår till med fyra mål och när Newcastle tar säsongens första seger via 6-2 kan det vara värt några ord.
 • West Brom – Sunderland 1-0: Sam Allardyce debuterade som manager i Sunderland med en förlust. Detta skyllde han förstås på domaren: ”Det är inte vårt fel att vi förlorade matchen, jag tyckte att det var [domarens].

 • CSKA Moskva: Nästa uppgift för United är ju CSKA Moskva i Champions League. De laddade med en 3-2-seger hemma mot Ural. Det ger tio segrar och två oavgjorda på tolv matcher i ligan. Avståndet till tabelltvåan Lokomotiv är fem poäng.
 • Tyskland: Det har ju gått ungefär en fjärdedel av säsongen så jag tänkte att det kunde vara läge att titta in i de andra ligorna också. I Tyskland handlar det om Bayern München. De gjorde en patetiskt dålig match borta mot Werder Bremen. Ja, Bayern vann förstås, men bara med 1-0 och man undrar hur många såna plumpar Pep Guardiola har råd med. Nio raka segrar och 29-4 i målskillnad. Spännande? Inte ett dugg. Uniteds Champions League-motståndare Wolfsburg har tagit sig upp till en Champions League-plats.
 • Frankrike: I Frankrike är det också en ensidig historia. PSG har förvisso tappat poäng vid två tillfällen men de har ändå fem trygga poäng ner till tabelltvåan Angers. Lyon, där Rafael gjorde mål i helgen, är tio poäng efter PSG, Monaco är ytterligare två poäng efter och Marseille har redan gett upp säsongen.
 • Italien: Det är jämnare i Serie A där Juventus kämpar med Chelsea om att vara sämst på att försvara sin mästartitel. Det är dock en liga där inga segrar är givna och skulle Juventus vinna mot Inter ikväll är man bara sju poäng efter ligaledande Fiorentina. Det skulle i så fall betyda att bara åtta poäng skiljer de 14 topplagen åt.
 • Spanien: Här är det ännu lite jämnare. Real Madrid, Celta Vigo och Barcelona har 18 poäng. Atletico Madrid och Villarreal är bara två poäng bakom.
 • Holland: PSV gick på en plump och fick bara 1-1 hemma mot Excelsior. Därmed är Uniteds Champions League-motståndare fyra poäng bakom Ajax och Feyenoord.
 • Championship: Det är som alltid omöjligt att gissa vilka lag som ska gå upp till Premier League. Brighton – som knappt höll sig kvar förra säsongen – är obesegrade efter elva omgångar, fördelat på sju uddamålssegrar och fyra oavgjorda.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS