Clattenburg dömer derbyt

Premier League meddelar att Mark Clattenburg kommer att döma Manchesterderbyt på söndag. Clattenburg får Collin och West som assisterande domare och Pawson som fjärdedomare.

Clattenburg är en domare vi känner väl. Senast vi såg honom var i bortamatchen mot Southampton (seger 3-2) i september. Tidigare i år har han dömt bortamatchen mot  West Ham (1-1) i februari, segern (3-0) mot Tottenham i mars och så dömde han Manchesterderbyt på Old Trafford i april (4-2 till United). Totalt har han 34 Unitedmatcher på sitt samvete, med resultatraden 20-6-8.

Clattenburg har redan hunnit med två matcher med Manchester city den här säsongen. Dels deras 2-0-seger hemma mot Watford och dels deras 4-1-förlust mot Tottenham i London. Totalt har han dömt city 37 gånger, med resultatraden 21-10-6.

Han har dömt tre Manchesterderbyn. Som ovan noteras dömde han ju derbyt i våras, då United gjorde en av säsongens bästa matcher och vann med 4-2. En seger som hade kunnat bli större, United ledde med 4-1 men fick avsluta med tio man då Carrick blev skadad efter tre genomförda byten. Annars har vi otrevliga derbyminnen med Clattenburg. Det var han som dömde den förbannade 1-6-matchen i oktober 2011 och hans första derby var i augusti 2007 då city vann hemma med 1-0.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS