CSKA – United 1-1: Van Gaal fick sin poäng

United fick med sig en poäng från ett kyligt Moskva genom Martials imponerande nickmål. Seger i hemmamötet är ett måste i och med Wolfsburgs seger över PSV ikväll. 

Ur laget som utklassade Everton i helgen fanns nio av elva spelare kvar även denna afton för matchen i Moskva. Matteo Darmian och Juan Mata vilades efter ha spelat stor mängd matcher, enligt van Gaal i intervjun innan matchstart, och ersättare var Valencia och Jesse Lingard. Engelsmannen som också fick andra halvleken på Goodison Park gavs nu chansen på riktigt i en betydelsefull match.

Laget såg därmed ut på följande vis: De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Rojo; Schneiderlin Schweinsteiger; Lingard, Herrera, Martial; Rooney.

På bänken i ett kyligt Moskva satt: Romero, Blind, Darmian, Carrick, Mata, Fellaini och Memphis.

Matchen

Louis van Gaal sade redan inför matchen att ett oavgjort resultat var ett klart godkänt resultat, vilket också syntes på spelet som var kontrollerat och riskminimerande redan från start. Grundtanken att vinna hemmamatcherna och kryssa borta är vi supportrar ju sedan länge vana vid efter mängder av, underhållsmässigt, hemska bortamatcher under Sir Alex.

Det mest anmärkningsvärda från inledande tio minuter av matchen var att se Bastian Schweinsteiger ta sig an kylan iförd vantar! Man kunde också urskilja en skillnad på högerkanten där Lingard erbjöd ett helt annat defensivt arbete än vad Mata tenderar att göra.

Embed from Getty Images

Efter ca femton minuters spel rörde Anthony Martial, helt onödigt, bollen med handen i straffområdet och straffen var dessvärre solklar. Roman Eremenkos straff räddades av De Gea men returen slogs in av Doumbia och 1-0 var ett faktum. Helt utan egentlig anledning och vad som ser ut som en reflexrörelse rörde Martial bollen och satte United i ett knepigt läge. Lite ris bör ges till Phil Jones som stod och sov när De Gea räddade straffen och hade kunnat agera när Doumbia störtade fram och stötte in bollen i mål. Målet var ivorianens sjätte mot klubbar från Manchester, men första mot United.

Enda ljusglimten offensivt med en halvtimme spelad var Lingard som några gånger försökte och lyckades ta sig genom och förbi men frånsett det väldigt få fungerande anfall. Wayne Rooney var ofta alldeles för isolerad längst fram och laget fick sällan fast bollen högt upp. De få försök som gjordes att hitta Rooney med passning eller inlägg hanterades utan större problem av förvaret i CSKA.

Embed from Getty Images

Efter en tilläggsminut blåste domaren av för halvtid och det hade till och med kunnat stå 2-0 efter en direkt tråkig och statisk första halvlek. Någonting som även Paul Scholes tog fasta på i halvtidssnacket på BT Sport där han menade att när man ser United är det helt utan kvalitet eller rörelse.

Andra halvleken inleddes med ett byte av Schweinsteiger ut till förmån för Marouane Fellaini. Bytet fick ingen effekt utan det dröjde till timmen spelad innan United skapade sin första kvalitativa chans då Rooney mötte Herreras inlägg och tvingade Akinfeev att i alla fall svettas lite grann.

Det anfallet startade dock en bra period där anfallen gick fortare och minuter senare var det också utjämnat då Martial, på inlägg från Valencia, akrobatiskt nickade in kvitteringen. Värt att notera var att Herrera återigen var inblandad i förarbetet till målet.

Embed from Getty Images

Ju fler gånger reprisen visades efter målet desto mer imponerande var Martials prestation att lyckas placera bollen i bortre hörnet med sin slängnick. Målet skapade också en helt annan rörelse och tempo i spelet som totalt saknats innan.

Marcos Rojo fick endast en dryg timmes speltid innan han byttes av för Daley Blind. Även Lingard fick sitta av sista tiden av matchen på bänken när Memphis kom in för att försöka ta segern sista tio minuterna. Någon seger blev det inte utan matchen slutade 1-1 och 90+ minuter som ej kommer att kommas ihåg när säsongens bästa summeras.

Resultat

CSKA Moskva 1
Manchester United 1

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 3:6
Tid: Onsdagen den 21 oktober 2015, 20.45
Plats: Arena Khimki, Khimki
Publik: 18 456
Domare: Carlos Velasco Carballo (assisterande: Alonso, Yuste; målområde: Manzano, Del Cerro; fjärde: Rodriguez) [Spanien]

Matchhändelser

14 Anthony Martial
15 Roman Eremenko
15 Seydou Doumbia 1-0
65 Anthony Martial
Assist: Valencia
1-1
80 Ander Herrera
90 Marouane Fellaini
90+1 Pontus Wernbloom

Manchester United

De Gea
Valencia, Jones, Smalling, Rojo
Schneiderlin, Schweinsteiger
Lingard, Herrera, Martial
Rooney

Fellaini för Schweinsteiger (46)
Blind för Rojo (63)
Memphis för Lingard (80)

Avbytare: Romero, Mata, Carrick, Darmian

CSKA Moskva

Akinfeev
Fernandes, V Berezutski, Ignashevich, Schennikov
Tosic, Wernbloom, Dzagoev, Musa
Eremenko
Doumbia

A Berezutski för V Berezutski (42)
Eremenko för Panchenko (83)
Dzagoev för Cauna (87)

Avbytare: Chepchugov, Nababkin, Milanov, Golovin

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS