Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Williams får beröm men England utslagna

Det engelska U17-landslaget åkte möjligen till U17-VM med stora förhoppningar. Man lämnar dock turneringen redan efter gruppspelet. Detta står klart sedan resultaten i de avslutande gruppspelsmatcherna igår kväll innebar att England blev sämsta grupptrea i turneringen.

England hade behövt vinna i den avslutande matchen mot Sydkorea i fredags. Men man fick nöja sig med 0-0 och två ynka poäng i gruppspelet.

Ro-Shaun Williams, Manchester Uniteds enda representant i turneringen, kommer dock undan med god kritik. Williams spelade varenda minut i turneringen. Enligt FA:s hemsida var han en av de “enastående spelarna för Neil Dewsnips lag“. “Hans atletiska karaktär och försvarskvaliteter, tillsammans med Easah Sulimans prestationer, har säkerställt att [England] har varit stabila bakåt.

England gjorde bara ett enda mål i turneringen. “Det har varit en stor läxa för mig och alla pojkarna för hur viktigt det är att ta dina chanser i stora matcher,” säger Williams. “Det har varit små marginaler som har kostat oss och när vi har varit på topp borde vi verkligen ha dödat lagen.

Williams är en ledare på planen: “Jag tror att alla tränare vill att deras försvarare ska kommunicera då vi kan se allting bakifrån. Om vi kommunicerar kommer det givetvis att hjälpa laget. Jag skulle inte säga att det kommer naturligt för mig, det är något jag har jobbat på. Jag är inte på Twitter eller Facebook. […] Jag gillar bara att göra mitt jobb på planen och vinna matcher. Det är okej att ha det, men jag gillar bara att koncentrera mig på mitt spel och hålla saker för mig själv.

Williams är känd för sin snabbhet men han föredrar att vinna bollen på bra positionsspel: “När jag är ute på planen försöker jag bara att vara i den bästa positionen jag kan för att stoppa anfall, så jag försöker att inte lita på min snabbhet och bara använda den som sista utväg.

Läs mer på Thefa.com.

Res med oss till Manchester!