Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones hoppas bilda mittbackspar med Smalling

Phil Jones är tillbaka i spel efter att ha missat säsongsinledningen på grund av en blodpropp. De senaste tre matcherna har han startat bredvid Chris Smalling i Uniteds mittförsvar och det har varit framgångsrikt, då United bara har släppt in ett mål på de matcherna. Jones hoppas få fortsätta bredvid Smalling.

Jag hoppas att det finns en potential för ett partnerskap mellan oss,” sa Jones efter den mållösa matchen mot Manchester city. ”Varje gång jag spelar med Chris är vi bekväma. Jag tycker att han är en fantastisk ledare och vi kompletterar varandra bra. Jag tycker att vi fortfarande inte har spelat tillsammans så många gånger, men vi har gjort det bra så förhoppningsvis kan fortsätta och växa starkare.

Jones har varit imponerad av Smalling och hoppas att han precis som mittbackskollegan ska kunna spela regelbundet:

Jag är mycket glad för Chris. […] Han har jobbat sina strumpor av sig och förtjänar all beröm han får. […] Jag behöver kontinuerlig speltid som honom, absolut. Ditt självförtroende kan växa med spel flera matcher i rad. Ju fler matcher du spelar, desto mer självförtroende får du och förhoppningsvis kan vi slå fast ett partnerskap.

Smalling skulle inte ha något emot det: ”Vi klickar och kommer överens väldigt bra. Vi tränar givetvis med varandra varje dag och åker iväg med landslaget så vi är väldigt bra kompisar utanför planen. Som en försvarare vill du ha så få förändringar i backlinjen som möjligt under säsongen. Under de senaste matcherna har Phil kommit in och gjort det riktigt bra.


Citat: Manutd.com