Testimonial för Wayne Rooney

Manchester United meddelar att Wayne Rooney kommer att få sin testimonialmatch onsdagen den 3 augusti nästa år. Rooney har då varit i United i tolv år och normalt får spelare en testimonial efter tio år.

Matchen kommer förstås att spelas på Old Trafford. Motståndet är ännu inte klart. Enligt Telegraph är det troligt att Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo kommer att tillfrågas om de vill spela i matchen. Tidningen tror också att Steven Gerrard ska få en fråga om att delta i matchen.

Alla intäkter från matchen kommer, enligt önskemål från Rooney, gå till välgörande ändamål. Rooney egen nystartade välgörenhetsorganisation Wayne Rooney Foundation kommer att förmedla intäkterna till organisationer som NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children), Alder Hey Childrens’ Hospital, Claire House Hospice och Manchester United Foundation.

Wayne Rooney:

Jag skulle vilja tacka alla som varit involverade i att se till att denna testimonial blir av. Framför allt vill jag tacka fansen för deras otroliga stöd för mig och laget sedan jag kom till klubben. Matchkvällen kommer givetvis att vara speciell för mig och min familj men jag hoppas att det kommer att vara en festlig kväll för alla involverade och att vi också kan bjuda på en överraskning eller två.

Framför allt hoppas jag att fansen kommer i drivor och hjälper att samla in så mycket pengar som möjligt till de här otroliga välgörenhetsorganisationerna, som alla är nära mitt hjärta av olika anledningar.

Ed Woodward:

Jag är mycket glad att Uniteds fans kommer att kunna fira Waynes otroliga år i klubben på det här sättet. Från hans sensationella debuthattrick till det senaste av hans 236 mål har han varit en central person i vad som har varit en av de mest framgångsrika perioderna i klubbens historia, han har vunnit allt från klubblags-VM, Champions League och ligacupen till sina fem ligatitlar.

Wayne har valt bra ändamål väldigt nära hans hjärta och klubben är mycket glad att bidra, genom att erbjuda Old Trafford som en passade scen för en sådan match.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS