Matchdag!

Idag är det match. Alltså är det veckans bästa dag idag. (Det finns två sådana dagar den här veckan.) Manchester United tar emot Middlesbrough i ligacupen.

https://twitter.com/ManUtd/status/659289006023294976/photo/1

Det är den fjärde omgången i ligacupen. På svenska hade det kallats för åttondelsfinal. Fyra matcher spelades igår. Chelsea stod för en heroisk insats borta mot Stoke. Vilket innebar en förlust på straffar. Eden Hazard blev antihjälte. Men det vi ska komma ihåg är att Chelsea var bra. Jättebra faktiskt. Ja, så bra att Jose Mourinho förtjänar att vara ledig idag.

Arsenal blev också utslagna. Sheffield Wednesday var klart starkare och vann med 3-0 trots att det var tisdag. Alex Oxlade-Chamberlain och Theo Walcott blev skadade.

Nivån var för hög för de unga spelarna ikväll. De är inte redo att spela på den här nivån,” kommenterade Arsene Wenger efter matchen. Samma Wenger som alltså tog ut spelarna i laget.

Men hade han bara vilat fler spelare och använt fler unga spelare så hade det blivit bra: ”Jag tycker fortfarande att jag tog hit för många erfarna spelare.

Ja, alltså, han sa verkligen så. Åtminstone påstår Telegraph det.

Frågan är om Arsenals insats påverkar Louis van Gaals laguttagning. Trainer-coachen har ju hemska minnen från MK Dons och har varit försiktig i laguttagningarna sedan dess.

Samtidigt vore det läge att vila spelare som Smalling och Martial medan det skulle vara väldans trevligt att se Wilson, Pereira och Lingard i startelvan.

En sak vi definitivt kommer att få se är Borosupportrar. De tar med sig jättemånga till Old Trafford. De kommer dessutom att arrangera en protestaktion för de utsatta stålarbetarna i Teesside.

De har protesterat förr…

Cameron wherever you may be,
You’re not fit to run our country,
Shagged a pig,
Made it squeal,
Get off your arse and save our steel.

Ja, det är bristfälligt med minnen i det här inlägget. Det är för att matcher mellan United och Middlesbrough sällan skapar några minnen. Jag minns att jag desperat ville att United skulle värva Juninho när Eric Cantona. Så värst mycket mer minns jag inte.

En riktigt berömd match mellan klubbarna finns dock. Det var just i ligacupen, där lagen möttes i semifinal 1992. Det var mållöst inför returen på Old Trafford. Den är känd som en av de allra bästa dagarna på Stretford End. Ståplatsläktaren revs några månader senare.

Den 5 maj 1996 åkte Manchester United till Middlesbrough för att vinna den engelska ligan. Man var segervissa.

We’ll win the Football League again,
Down by the Riverside, down by the Riverside, down by the Riverside,
We’ll win the Football League again,
Down by the Riverside, down by the Riverside.

Och man fick förstås rätt.

We won the Football League again,
Down by the Riverside, down by the Riverside, down by the Riverside,
We won the Football League again,
Down by the Riverside, down by the Riverside.

Sången har återanvänds några gånger. Bland annat på Merseyside.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS