Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes: Jag skulle inte ha gillat att spela i det laget

Paul Scholes pratade i morse med BBC Radio Manchester (diskussionen börjar efter en timme och nio minuter) om Salford City och den kommande BBC-dokumentären om Class of ’92. Det hanns förstås också med några frågor om Manchester United och Scholes är inte förtjust i vad han ser laget prestera.

Det svåraste är att lära ut att göra mål, kreativitet och att ha spelare som kan vara kreativa. […]

Det saknas kreativitet och risk. Det är inget lag du skulle vilja spela mot för de är tight organiserade. Men det verkar som att [Van Gaal] inte vill att spelare ska ta sig förbi sin man och det är antagligen inte ett lag som jag skulle ha gillat att spela för.

Han är dock inte entydigt negativ. “Jag tycker faktiskt att laget är briljant coachade för att försvara och inte ge bort bollen och inte ge bort mål.

Scholes håller inte med om kritiken som Wayne Rooney får. Han tror att även spelare som Ruud van Nistelrooy och Andy Cole skulle ha problem i dagens United. “Jag var på derbyt i söndags och Rooneys rörelse var briljant men när han spelar i det laget finns det ingen som är beredd att passa till honom. […] Du får inga inlägg in i boxen eller mittfältare som söker löpningar.

Även Nicky Butt avfärdar kritiken mot Rooney: “Wayne har burit laget en lång tid och är antagligen vår talisman, vår viktigaste spelare.


Citat: BBC

Res med oss till Manchester!