Motståndarkollen: Klopp vann mot Mourinho

Chelsea – Liverpool 1-3: I mötet mellan Jose Mourinho och Jurgen Klopp var det Klopp som vann. Detta trots att Chelsea tog ledningen redan efter fyra minuter. Men sedan fick Klopp, till Mourinhos förtret, klaga på fjärdedomaren. Chelsea hade mer otur med domsluten – tänk att de alltid har otur med domsluten – när Lucas undvek en andra varning för en förseelse som ofta slipper en andra varning för. Coutinho sköt två likadana mål för Liverpool innan Benteke punkterade matchen. Chelsea kan dock trösta sig med bottenlagen fortsätter att vara usla, så man har fortfarande fyra poäng till nedflyttningsstrecket. Liverpool har en stabil plats i mitten på tabellen efter Klopps första seger i Premier League.

Embed from Getty Images

Säkra uppgifter säger att Chelseas resultat innebär att Mourinho får sparken i oktober 2015. Andra säkra uppgifter säger Mourinho kommer att få sparken efter nästa förlust. Ytterligare säkra uppgifter säger att Mourinho hänger löst men att han fortfarande har några matcher på sig att vända skeppet i rätt riktning. Vidare finns det säkra uppgifter som säger att Mourinho sitter säkert.

Swansea – Arsenal 0-3: Nej, Swansea har fortfarande inte vunnit sedan de vann mot Manchester United (segrar mot Aston Villa räknas inte). Arsenal lät Swansea vara med i en halvlek innan Giroud gav gästerna ledningen. Till slut stack ligatvåan ifrån till en säker 3-0-seger.

West Brom – Leicester 2-3: Manchester Uniteds kommande ligamotståndare West Bromwich Albion tog ledningen hemma mot Leicester. Men det har vi ju lärt oss nu att en uddamålsledning mot Leicester inte är värd någonting. Mahrez slog till två gånger innan Vardy sköt mål för åttonde matchen i rad. Bara Ruud van Nistelrooy har gjort mål i fler än åtta raka Premier League-matcher. Vardy kan tangera Van Nistelrooys rekord mot Newcastle efter landslagsuppehållet, vilket inte borde vara några problem. Dock krävs det att han först slår till mot Watford, vilket lär bli svårare. I skymundan från Mahrez och Vardy gör förre Unitedspelaren Danny Drinkwater ett gediget jobb på Leicesters mittfält. Leicester är nu trea i tabellen. De har två förluster på sina 20 senaste ligamatcher. Vilket kommer efter en sekvens med två segrar på 24 matcher.

Manchester city – Norwich 2-1: Norwich parkerade bussen borta mot Manchester city. Det var framgångsrikt i 67 minuter. Plan B var att låta den engelska landslagsmålvakten Joe Hart bjuda på ett mål. Det lyckades. Då såg Russell Martin en chans att spela till sig en plats i det engelska landslagsmålet. Det var dock inte en problemfri plan. Dels är ju Martin skotte (om än född i England) och framför allt är han utespelare. Straff och seger till city.

Watford – West Ham 2-0: Watford tog en fin skalp då man vann med 2-0 hemma mot West Ham. Därmed rasade West Ham från tredje till sjätte plats i tabellen.

Everton – Sunderland 6-2: Det var kattens lek med råttan när Sunderland gästade Everton. Hemmalaget gick enkelt upp till 2-0. Sen släppte man upp Sunderland till 2-2. När Sunderland började fundera på en sällsynt poäng slog Everton till tre gånger på sju minuter. Lukaku slog till med ett mål och två assist med Kone var bättre med tre mål och en assist.

Tottenham – Aston Villa 3-1: Aston Villa annonserade Remi Garde, känd som Remy i Birmingham, inför bortamatchen mot Tottenham. Obekräftade uppgifter gör gällande att Remi aldrig har sett Villa spela fotboll. Tottenham vann enkelt med 3-1 och är nu femma i tabellen.

CSKA Moskva går som tåget i ryska ligan. I lördags vann man med 2-0 mot Ufa. Samtidigt förlorade Lokomotiv i Krasnodar och CSKA leder nu ligan med nio poäng.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS