Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Gaal – Bua åt mig inte laget

Embed from Getty Images
Louis Van Gaal höll i dag presskonferens inför matchen mot West Bromwish på lördag. Han pratade om om buropen som hördes i matchen mot CSKA Moskva och fick givetvis också frågor om Wayne Rooney.

Om skade- och sjukdomsläget

  • Morgan Schneiderlin är tillbaka på Carrington efter en tids sjukdom, Van Gaal kommer vänta och se om han hinner bli tillgänglig till lördagens match mot West Bromwich.
  • Vidare är Valencia och Shaw skadade och Matteo Darmian avstängd.

Om Jesse Lingard

”Han gör det bra. Det är därför jag vill behålla honom och hans chanser kommer komma. Han har bra fart”.

Och som vi förstått vid det här laget är det något Van Gaal uppskattar.

”Nu fick han också göra sin första assist och jag tror det kommer ge honom en extra skjuts”.

Om buropen

”Jag tycker fansen borde supporta sina spelare i stället för att bua, annars gör de det väldigt svårt för laget att spela på Old Trafford”.

”Än så länge har fansen varit fantastiska, så jag ska inte klaga. Men jag tycker de borde bua åt mig och inte spelarna, jag tål det eftersom jag har stor erfarenhet som manager”.

Om matchen mot CSKA 

”Jag tycker vi attackerade i 85 av matchens 90 minuter så jag anser att vi bjöd på underhållning. Problemet är när målet inte kommer snabbare. När du analyserar matcherna förstår du att det inte är så lätt att bryta ned ett lag med tio man bakom bollen”.

”Hur som helst, CSKA försökte sig på den taktiken och lyckades endast skapa en chans och jag är nöjd med den defensiva organisationen. Jag är också glad över vårt anfallsspel, eftersom vi i slutändan besegrade ett svårt lag”.

Om Wayne Rooney

Van Gaal pratade om att Rooney kommer att fortsätta i både rollen som nummer 9 och 10, eftersom han behöver balans i uppställningen.

”Det är också beroende av vilket lag vi möter, kvalitén på motståndet och kvalitéerna mina egna spelare”.