Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – West Brom 2-0: Lingards första mål för United

I en ganska tråkig match lyckades Manchester United i går besegra West Bromwich Albion på Old Trafford. Bortalaget bjöd näppeligen upp till dans med sitt enormt defensiva spel och en gapandes bandhund i form av Tony Pulis längs sidlinjen. Uniteds första mål gjordes mycket vackert av Lingard och i den 90 minuten fastställde Mata slutresultatet genom en korrekt tilldömd straff.

Uniteds startelva var väntad och glädjande återfanns den unge försvararen Borthwick-Jackson på bänken. WBA valde att spela med en anfallare i form av Rondón. United hade som väntat stort bollinnehav (sett över matchen 68-32), men åstadkom alldeles för lite i form av kreativitet och skott (tre på mål under hela matchen). Känslan är att bollen spelas för kort och alldeles för säkert (läs sidled eller bakåt). Det är på tok för många mellanstationer i spelet, vilket tydligast syns då det ofta är en ytterback som får bollen istället för en yttermittfältare i bättre position. Samtidigt skall det icke förglömmas att bortalaget lämnade få ytor till förfogande och enbart var inriktade på kontringar och fasta situationer.

Den första chansen kom efter cirka 15 minuter då Schweinsteiger fann Rooney i höjd med det centrala straffområdet. Engelsmannen släppte snygg ut bollen till Mata, vilken försökte skruva in bollen i Myhills långa hörn. Bollen gick emellertid strax utanför stolpen. För en gångs skull ett rakt och snabbt anfall som nästan resulterade i mål. Som så många gånger var den tekniskt begåvade Mata med i händelsernas centrum. Spanjoren fann nästan Lingard med ett fint inlägg, men bollen nickades till hörna. I övrigt var Lingard något för långsam i en senare situation, något som gjordes att hans skott täcktes av Evans. Martial fick halvlekens sista chans, men hans skott gick rakt på målvakten.

Den andra halvleken var cirka fem minuter gammal när matchens första mål kom. Martial slog ett inlägg mot Rooney, vilket nickades bort av Brunt. Lingard snappade upp rensningen, dämpade bollen och skruvade elegant in 1-0 i Myhills långa hörn. Målet var väl i och för sig välförtjänt med tanke på intentionerna, men det gav inte matchen någon större energi. Inbytte Berahino var ytterst nära att kvittera på ett inlägg (där Rojo kanske inte täckte av helt), men i övrigt fanns inga större chanser att rapportera om för de båda lagen. Noterbart är att Young och Rojo byttes ut till förmån för Jones och den debuterande Borthtwick –Jackson. Med cirka åtta minuter kvar byttes, till stort jubel, Herrera in istället för en hyfsat anonym Rooney. På övertid slog spanjoren en fin boll till Martial i djupled. Fransmannen, men fin acceleration, fälldes av McAuley och domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Mata slog iskallt in straffen, mitt i mål, och fastställde slutresultatet 2-0.

Sammanfattningsvis var det tre välförtjänta poäng för hemmalaget i en solid, men allt för fantasilös insats. Bäst i hemmalaget var Lingard, Mata och Martial. Vad som går att kritisera med insatsen är det låga risktagandet. Alltför ofta passas bollen för kort och för säkert. Värmekartan från matchen visar också en notabel låg frekvens av kantspel och händelser innanför straffområdet, vilket är en följd av ovanstående. Det är märkligt att LvG inte kan visa större mod och spela Herrera istället för Schweinsteiger eller Carrick i en match mot ett lag som WBA. Samtidigt bör försvarsspelet prisas efter ännu en match utan ett insläppt mål .

Resultat

Manchester United2
West Bromwich Albion0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 12
Tid: Lördagen den 7 november 2015, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 410
Domare: Mike Dean (assisterande: Lennard, McDonough; fjärde: Swarbrick)

Matchhändelser

43Craig Dawson
52Jesse Lingard1-0
60Salomon Rondon
61Marcos Rojo
65Chris Brunt
90+1Gareth McAuley
Orsak: Målchansutvisning
90+1Juan Mata (straff)
Assist: Martial
2-0

Manchester United

De Gea
Young, Smalling, Blind, Rojo
Carrick, Schweinsteiger
Mata, Rooney, Lingard
Martial
Jones för Young (66)
Borthwick-Jackson för Rojo (74)
Herrera för Rooney (89)
Avbytare: Romero, Memphis, Schneiderlin, Pereira

West Bromwich Albion

Myhill
Dawson, McAuley, Evans, Brunt
McClean, Fletcher, Yacob, Morrison, Sessegnon
Rondon
Berahino för Morrison (72)
Lambert för Rondon (72)
McManaman för Brunt (85)
Avbytare: Lindegaard, Olsson, Chester, Gardner