Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Powell på bättringsvägen

Nick Powell har inte spelat fotboll sedan i februari, då han drabbades av en mycket allvarlig hamstringsskada. Nu är han dock på bättringsvägen och troligen kommer han att göra comeback när U21 möter Norwich den 23 november.

Powells attityd har ifrågasatts och tidigare i höstas rapporterades det att han funderade på att sluta spela fotboll. Det är dock en annan bild som målas upp från officiellt håll.

Nick har jobbat extremt hårt,” säger U21-tränaren Warren Joyce. ”Hans attityd har varit enastående på gymmet och på träningsplanen. Jag tycker, för att vara rättvis, att han ser ut att vara i sitt livs bästa kondition.

Joyce menar att Powell har massor av talang och att han är kapabel att göra enastående saker på planen. ”Han tränar med oss nu och jag skulle tro att han kommer att spela mot Norwich om allt går enligt planerna. Han kan hantera en mot en-situationer, han har ett trick eller två och en bra uppsättning passningar, långa och korta. Han har mål i sig och har ett bra skott, han kan avsluta från nära håll och är användbar på huvudet. Han är en ganska komplett fotbollsspelare.

Joyce pratar om Powell som en spelare som kan vara aktuell för a-laget. ”[Han är] egentligen för bra för reservlagsfotboll.” Men troligare är kanske att ett lån blir nästa steg i karriären för Powell. Då menar Joyce att han är kapabel att spela i Premier League.

Läs mer på Manutd.com.