Tevetips: FC United i FA-cupen ikväll

Ikväll, med avspark 20.45, möts FC United och Chesterfield i FA-cupens första omgång. Det ger oss en sällsynt chans att se FC United på teve, då det glädjande nog är så att matchen visas på Viasat Fotboll och Viaplay.

Trots att biljetterna till matchen är slutsålda kan det hända att vissa stolar kommer att vara tomma, åtminstone under matchinledningen. FC United är nämligen inte nöjda över att matchen flyttades till måndagen. Mer om detta på Guardian.

I FA-cupens första omgång har ett annat lag med Manchester United-anknytning redan varit i aktion. Salford City, som ju ägs av Class of ’92, vann i fredags mot Notts County och är alltså klara för den andra omgången (Manchester United går som bekant in i omgång 3). Salford är för närvarande nykomling i Northern Premier League Premier Division, ligan som FC United vann förra säsongen.

Salford tog ledningen genom Unitedprodukten Danny Webber (tre a-lagsmatcher) (ungefär 1.50) innan Allen säkrade avancemanget med ett drömmål (ungefär 3.46 – notera även glädjen hos Butt, Scholes och Neville efter målet).


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS