Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Lagkamrater blir konkurrenter

Efter en fantastisk helg där i stort sett alla resultat (ja, förutom Leicester då) gick Manchester Uniteds väg följer nu ett landslagsuppehåll. Den här gången är det mestadels träningslandskamper som står på schemat för Unitedspelarna, även om det är VM-kval i Sydamerika och diverse tävlingsmatcher för ungdomslandslagen.

Som vanligt är det en väldans massa Unitedspelare som ska iväg för att representera sitt land. Den här gången slumpar det sig så att det blir Unitedspelare mot Unitedspelare i många matcher. Också som vanligt hoppas vi som alltid först och främst på att spelarna kommer tillbaka utan skador.

A-landslag

United har 14 eller 15 (det beror på McNair) spelare på uppdrag med sina respektive a-landslag.

Argentina (Rojo, Romero)

Argentina fick försöka klara sig utan Marcos Rojo när VM-kvalet inleddes i oktober. Det gick förstås inte så bra. Utan sin absoluta nyckelspelare (vadå Messi?) blev det bara en poäng på två matcher.

Nu är Rojo tillbaka, vilket kan behövas. Hemmamatch mot Brasilien står nämligen härnäst på schemat och sedan följer Colombia på bortaplan. Med Messi och Aguero skadade är det upp till Rojo att leverera i de här nyckelmatcherna.

Rojo får förstås sällskap av Sergio Romero på flyget till Sydamerika.

Positivt är att matchen mot Colombia spelas redan klockan 15.30 lokal tid på tisdagen. Därmed bör risken vara minimal för jetlag på Rojo när ligaspelet återupptas den 21 november.

England (Carrick, Jones, Rooney, Smalling)

Det blir ett par kompismatcher för de engelska landslagsspelarna. Först väntar en bortamatch mot De Gea och Mata i Spanien och sedan en hemmamatch mot Martials och Schneiderlins Frankrike.

Inga skador pojkar, inga skador.

Roy Hodgson tycks ha bestämt sig för kvartetten Carrick, Jones, Rooney och Smalling. Det spelar ingen roll hur många positioner Ashley Young testar, han får ingen kärlek från Hodgson.

Vi kan väl hoppas på att De Gea låter Rooney göra ett par baljor och att Smalling får vila.

Frankrike (Martial, Schneiderlin)

Allt är som vanligt frid och fröjd i det franska landslaget, som laddar inför EM på hemmaplan. Ja, så länge vi bortser från att Benzema är anklagad för utpressningsförsök mot Valbuena förstås. Varken Benzema eller Valbuena är med den här gången.

Martial och Schneiderlin är Manchester Uniteds representanter i truppen. Anthony Martial jagar sitt första landslagsmål och då Benzema saknas borde han få chansen i startelvan. Förutom den tuffa bortamatchen mot England (se ovan) så väntar en hemmamatch mot Tyskland och Bastian Schweinsteiger.

Holland (Blind, Memphis)

Pappa Danny Blind tog ut Daley Blind till landskamperna mot Wales och Tyskland. Däremot Fick Memphis Depay ingen plats i truppen. “Jag tycker att Depay är en spelare för framtiden men det är andra saker att titta på. Kanske har Louis van Gaal också sagt någonting,” förklarade pappa Blind. Vilket han följde upp med att såga Memphis: “I fotboll måste du fungera som ett lag. Han gör inte alltid det. Det är något han måste lära sig.

Kanske får Memphis ändå lära sig mot Wales och Tyskland. För ett par dagar efter att den ordinarie truppen annonserades kom en ny trupp och då var Memphis med. Kanske hade Louis van Gaal sagt någonting.

En som inte är med är förre Unitedspelaren Robin van Persie. Det mesta tyder på att han nu har gjort sitt i landslaget.

Det här är förstås ett par oerhört viktiga matcher för Holland inför VM-kvalet i Sverige i september.

Italien (Darmian)

Matteo Darmians formkurva är svag. Förhoppningsvis kan han förbättra den med spel i ett par landskamper. Belgien på bortaplan och Rumänien på hemmaplan väntar. Darmian slipper möta lagkamrater, då varken Fellaini eller Januzaj är med i Belgien.

Nordirland (McNair)

Paddy McNair blev skadad under det senaste landslagsuppehållet och har inte spelat sedan dess. Nu verkar han dock vara spelklar igen då han är uppkallad till det nordirländska landslaget. Han saknades i den initiala truppen men bedöms nu vara i tillräckligt bra skick för att träna med laget. Enligt Sky Sports kommer han dock inte att spela i matchen mot Lettland, som är Nordirlands enda under uppehållet.

Spanien (De Gea, Mata)

David de Gea och Juan Mata är som vanligt med i den spanska truppen medan Ander Herrera som vanligt inte får plats. Träningsmatcher mot England och Belgien väntar.

Tyskland (Schweinsteiger)

De tyska världsmästarna möter Frankrike på bortaplan och sedan Holland på hemmaplan. Bastian Schweinsteiger leder laget och mellan matcherna får vi förmoda att han passar på att berätta för Thomas Muller hur fantastiskt det är att spela för Manchester United.

Ungdomslandslag

Som vanligt gör vi vårt bästa för att hålla koll på spelarna i de olika ungdomslandslagen. Som vanligt är det svårt (men vi brukar åtminstone vara bäst i klassen), då informationen inte alltid är så lättillgänglig som den borde vara. Många fotbollsförbund har fortfarande frapperande dåliga hemsidor (här vill jag rikta beröm till Portugals fotbollsförbund som har en exemplarisk hemsida). Förutom de spelare som vi vet är uttagna noterar vi också de spelare som nyligen har varit uttagna men inte är det den här gången.

England U20 (Fletcher)

Anfallare Ashley Fletcher är för första gången uttagen till det engelska U20-landslaget. Han fick chansen då Demarai Gray blev uppflyttad till U21. Man ska spela två matcher mot Frankrike i Bretagne.

England U19 (Borthwick-Jackson)

Cameron Borthwick-Jackson debuterade i lördags i Manchester Uniteds a-lag. På torsdag kan han göra debut i U19-landslaget, som möter Holland på bortaplan. Får han inte debutera då kommer en ny chans på söndag då England möter Japan på Manchester citys Academy Stadium.

England U17 (Williams)

Ro-Shaun Williams spelade varenda minut för England i nyligen avslutade U17-VM. Turneringen tog dock slut redan i gruppspelet för England, som bara kunde göra ett mål på sina tre matcher. Mittbacken Williams fick dock god kritik, i ett lag som bara släppte in två mål. Nigeria blev världsmästare efter finalseger mot Mali.

England U16 (Gomes)

Angel Gomes är en av 20 engelska spelare som ska resa till USA för en U16-turnering i början på december. Man möter i tur och ordning USA, Brasilien och Holland.

Holland U19 (Fosu-Mensah)

Timothy Fosu-Mensah har två U19-landskamper att se fram emot. Imorgon ska han försöka besegra Cameron Borthwick-Jacksons England och på måndag är det träningsmatch mot Tjeckien.

Kanada U20 (Doughty)

Kanadas U20-landslag ska till Mexiko för träningsläger och ett par träningsmatcher mot Mexiko. Josh Doughty är med i den kanadensiska truppen.

Libyen (El Fitouri)

Nu är vi förvisso inne på a-landslag men det passar ändå bättre att ta detta i den här sektionen. Libyen möter Rwanda i ett dubbelmöte i VM-kvalet. Sadiq El Fitouri har varit med i Libyens trupp förut så vi gissar att han kan vara med även den här gången. Någon trupp har jag dock inte hittat.

Skottland U21 (Love)

Donald Love är återigen med i Skottlands U20-landslag. EM-kval hemma mot Ukraina väntar.

Wales U19 (Poole)

Regan Poole är en av spelarna i det walesiska U19-landslag som ska spela EM-kval i Georgien. Förutom värdnationen Georgien möter man också Österrike och Albanien. De två bästa lagen i gruppen går vidare till nästa omgång (Fosu-Mensahs Holland och Borthwick-Jacksons England har redan säkrat avancemang till nästa omgång). Skulle man sluta trea i gruppen finns en räddningsplanka då bästa trean (på 13 grupper) också går vidare till nästa omgång.

Inte den här gången (Moutha-Sebtaoui, A Pereira, J Pereira)

Ilias Moutha-Sebtaoui var med i den belgiska U17-truppen till två träningsmatcher mot Tyskland i slutet på oktober. Enligt det tyska förbundets hemsida deltog han dock inte i någon av matcherna.

Andreas Pereira får inte heller denna gång plats i det brasilianska OS-landslaget.

Joel Castro Pereira får inte heller denna gång plats i Portugals U21-landslag.

Övriga spelare

Här noterar vi de a-lagsspelare som inte är uttagna till något landslag den här gången (för enkelhetens skull klassar vi alla spelare upptagna på sidan för truppen även om några av dem egentligen inte är a-lagsspelare).

Skadan som låg bakom att Fellaini missade matchen mot West Brom innebär att han tvingades lämna återbud till Belgiens landskamper. Adnan Januzaj platsade inte i Belgiens a-landslag men fick istället chansen att för första gången representera U21-landslaget. Han valde dock att tacka nej med motiveringen att han föredrog att koncentrera sig på klubblaget, vilket kan minska hans chanser till EM-spel nästa år.

James Wilson har varit med i det engelska U21-landslaget de senaste gångerna. Den här gången saknas han dock på grund av den skada han ådrog sig mot Middlesbrough. Antonio Valencia har opererats och missar därför Ecuadors VM-kval.

Axel Tuanzebe som nyligen var med i a-lagstruppen har ännu inte gjort några landskamper. Tuanzebe är född i Demokratiska republiken Kongo men är uppväxt i England och bekräftar för den officiella hemsidan att det är det engelska landslaget som gäller: “Jag får ofta den här frågan. Det är bara det att det är fantastisk talang därute och förhoppningsvis får jag snart min chans. Det är en del bra spelare i 1997-årsgruppen men förhoppningsvis kommer min chans komma.

Inte uttagna: Young, Herrera, Lingard, Tuanzebe, Pereira, Johnstone, Rothwell, Valdes, Varela, Blackett, Januzaj, Keane, Rothwell
Skadade: Wilson, Shaw, Valencia, Fellaini, Powell

Programmet

Tidigare:

 • 17 oktober – 8 november: England U17 (VM) [Williams]

Onsdag 11 november:

 • 15.00: Frankrike U20 – England U20 (träningsmatch) [Fletcher]

Torsdag 12 november:

 • 11.00: Georgien U19 – Wales U19 (EM-kval i Georgien) [Poole]
 • 19.30: Holland U19 – England U19 (träningsmatch) [Fosu-Mensah och Borthwick-Jackson]

Fredag 13 november:

 • 01.00: Argentina – Brasilien (VM-kval) [Rojo, Romero]
 • 14.30: Libyen – Rwanda (VM-kval) [El Fitouri]
 • 18.45: Skottland U21 – Ukraina U21 (EM-kval) [Love]
 • 20.45: Belgien – Italien (träningsmatch) [Darmian]
 • 20.45: Nordirland – Lettland (träningsmatch) [McNair]
 • 20.45: Spanien – England (träningsmatch) [De Gea, Mata och Carrick, Jones, Rooney, Smalling]
 • 20.45: Wales – Holland (träningsmatch) [Blind, Memphis]
 • 21.00: Frankrike – Tyskland (träningsmatch) [Martial, Schneiderlin och Schweinsteiger]
 • Mexiko U20 – Kanada U20 (träningsmatch) [Doughty]

Lördag 14 november:

 • 10.00: Österrike U19 – Wales U19 (EM-kval i Georgien) [Poole]
 • 14.30: Frankrike U20 – England U20 (träningsmatch) [Fletcher]

Söndag 15 november:

 • 16.00: England U19 – Japan U19 (träningsmatch) [Borthwick-Jackson]
 • Mexiko U20 – Kanada U20 (träningsmatch) [Doughty]

Måndag 16 november:

 • 17.00: Tjeckien U19 – Holland U19 (träningsmatch) [Fosu-Mensah]

Tisdag 17 november:

 • 11.00: Wales U19 – Albanien U19 (EM-kval i Georgien) [Poole]
 • 14.30: Rwanda – Libyen (VM-kval) [El Fitouri]
 • 20.45: Belgien – Spanien (träningsmatch) [De Gea, Mata]
 • 20.45: Italien – Rumänien (träningsmatch) [Darmian]
 • 20.45: Tyskland – Holland (träningsmatch) [Schweinsteiger och Blind, Memphis]
 • 21.00: England – Frankrike (träningsmatch) [Carrick, Jones, Rooney, Smalling och Martial, Schneiderlin]
 • 21.30: Colombia – Argentina (VM-kval) [Rojo, Romero]

Senare:

 • 2-6 december: England U16 (turnering i USA) [Gomes]

Vi uppdaterar fortlöpande om vad Unitedspelarna hittar på i sina respektive landslag i nyhetsbörsen.

Res med oss till Manchester!