Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Januarimatcherna spikade

Så har tid och datum för Premier League-matcherna i januari bekräftats. För Manchester Uniteds del blev det två förändringar: bortamatchen mot Newcastle ska nu spelas tisdagen den 12 januari och bortamatchen mot Liverpool kommer att spelas söndagen den 23 januari. Dessutom noterar vi att tredje omgången i FA Youth Cup har lottats. För Uniteds del blev det hemmamatch mot QPR.

Januari 2016

  • Lördag 2/1, 16.00: Swansea (H)
  • Fre/lör/sön 7-9/1: FA-cupen, omgång 3
  • Tisdag 12/1, 20.45: Newcastle (B)
  • Söndag 17/1, 15.05: Liverpool (B)
  • Lördag 23/1, 16.00: Southampton (H)
  • Fre/lör/sön 28-30/1: FA-cupen, omgång 4

Fullständigt spelschema »

BT Sport valde ut Uniteds bortamatch mot Newcastle för tevesändning, vilket betyder att den matchen flyttas från onsdagen den 13 januari till tisdagen den 12 januari. Avspark blir 20.45. Det innebär med all säkerhet att Uniteds match i FA-cupens tredje omgång kommer att spelas antingen fredagen den 7 januari eller lördagen den 8 januari. Motståndet lottas i samband med att omgång 2 spelas, 4-7 december.

Sky Sports ville också visa United i januari och högg bortamatchen mot Liverpool. Den kommer nu att spelas söndagen den 17 januari, med avspark 15.05.

Däremot ville varken BT Sport eller Sky Sports visa Uniteds hemmamatch mot Southampton, som därmed ligger kvar den 23 januari med avspark 16.00.

Under hösten har vi vant oss med två Unitedmatcher i veckan. Den sympatiska världsordningen försvinner dock under vintern. Efter bortamatchen mot Wolfsburg den 8 december har United bara två veckomatcher till och med januaris slut. Detta kompenseras dock till viss del då december, januari och februari är fria från ohälsosamma landslagsuppehåll.

Hemmamatch mot QPR i FA Youth Cup

Idag har också den tredje omgången i FA Youth Cup lottats. För Manchester Uniteds del föll lotten på en hemmamatch mot Queens Park Rangers. Precis som i stora FA-cupen går lagen från Premier League och Championship in i den tredje omgången. Således är det säsongsdebut i den prestigefulla ungdomscupen för både United och QPR. I den tredje omgången deltar 64 lag.

Matchen ska spelas senast lördagen den 19 december. Som regel ska matcherna i FA Youth Cup spelas på klubbens arena men United är en av de klubbar som har dispens att spela hemmamatcher till och med omgång 5 på en alternativ arena (Moss Lane i Altrincham i Uniteds fall). Hur det blir med det och exakt matchdatum återkommer vi förstås med.