Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Mata kräver att Rooney respekteras; Januzaj kritiseras

  • Marcos Rojo och Sergio Romero skulle ha spelat VM-kval mot Brasilien i natt. Matchen blev dock uppskjuten ett dygn på grund av regnsjuk plan. Man gör ett nytt försök i natt. Matchen sparkar igång 01.00 och den som är vaken kan se matchen på Viasat Fotboll. [Guardian]
  • De professionella spelarna står i kö för att lovorda Wayne Rooney. Senast i raden är Juan Mata: ”När vi pratar om Wayne pratar vi om kaptenen för England och mitt lag Manchester United. Han är en väldigt viktig spelare. Han har gjort fler mål än någon annan i det engelska landslaget och United. […] Jag känner mig väldigt stolt att spela bredvid honom i mitt lag.” [Guardian]
  • Henry Winter skriver på Twitter att spelarna i Premier League har fyra gånger så stor risk att drabbas av förslitningsskador i mars till maj som spelare i ligor med ett vinteruppehåll.
  • Anthony Martials nick mot CSKA Moskva har utsetts till månadens bästa Manchester United-mål i oktober (konkurrensen var svag). Beskåda målet på den officiella hemsidan.
  • Adnan Januzaj får kritik för sitt val att tacka nej till spel i det belgiska U21-landslaget. ”En 20-årig spelare som ger det här intrycket av bristande motivation, det reflekterar ett dåligt sinne,” säger Belgiens U21-tränare Enzo Scifo. ”Jag skulle normalt prata med honom men jag har ingen bra känsla kring det här. Jag fördömer honom inte för han är ung. […] Jag hoppas att det inte kommer att vara för sent för honom.” [Guardian]
  • Januzajs agent Dirk De Vriese försvarar dock spelaren: ”Det är ingen fråga om dåligt sinne. Beslutet är en del av projektet. Adnan fokuserar på sitt arbete och vi planerar resten.” [Samma artikel som ovan.]
  • Timothy Fosu-Mensah vann mot Cameron Borthwick-Jackson när Hollands U19-landslag mötte England igår. Borthwick-Jackson fick dock oavgjort mot Holland. Det var nämligen så att Holland ledde med 2-1 när Fosu-Mensah blev utbytt efter 80 minuter. Borthwick-Jackson spelade hela matchen och England kunde kvittera till 2-2 efter att Fosu-Mensah gick av. [FA]

https://twitter.com/timboo95/status/665069317298458629/photo/1