Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Xavi: Van Gaal är en bra person och väldigt bra tränare

Andy Mitten har nyligen träffat Xavi för en längre intervju. Delar av intervjun har redan släppts och en av frågorna handlade om Louis van Gaal.

[Han är en] bra person, väldigt bra tränare,” sa Xavi om Uniteds manager. ”Han har en väldigt stark karaktär men han är lugn i Premier League för där är det mindre press. […] Han är ärlig, metodisk och en riktig perfektionist. Han är väldigt krävande, han är strikt och han vill uppnå de högsta möjliga nivåerna.

Xavi tycker inte Van Gaal värderas rätt i media men medger att hans första intryck inte var positivt: ”Efter två dagars träning med honom tänkte jag, ’vem är den här idioten?’ efter en vecka tänkte jag ’han är rätt’. Han kommer alltid att vara i  mitt hjärta, Louis van Gaal.

Läs mer på ESPN FC.