Matchdag (det är fan på tiden)!

Äntligen slut på landslagsuppehåll. Äntligen dags för riktigt fotboll. Manchester United har rest till Watford för match i Premier League. En seger för United betyder Top of the League. Förmodligen bara tillfälligt, men ändå.

https://twitter.com/ManUtd/status/667981537397338112/photo/1

Ashley Young pryder förstås dagens matchposter. Han fostrades ju i Watford. Young gjorde totalt 110 matcher och 22 mål för Watford innan han flyttade till Aston Villa i januari 2007. Mest minnesvärt för Young i Watford var förstås uppflyttningen till Premier League 2006.

Senast United spelade borta mot Watford var i augusti 2006, då United plockade säsongen tredje raka seger. Ryan Giggs avgjorde då han sköt 2-1 tidigt i andra halvlek. Viktiga poäng för United som tidigt kopplade greppet om ligan den säsongen i vad som till slut skulle bli den första ligatiteln på fyra år.

I motståndarlaget den gången fanns förstås Ashley Young. Han är den enda spelaren som var på planen då som har chansen att spela idag. Michael Carrick startade för United då men är ju inte aktuell idag medan Wayne Rooney inte var med i truppen den gången.

Annars har vi inte så mycket att bjuda på från möten med Watford. Men Watford rimmar ju på Bradford och då vore det ju nästan oförskämt att inte bjuda på Scholes volley mot just Bradford.

He scores goals galore, he scores goals, sjöng Unitedsupportrarna om Scholes. Det sjunger man inte om dagens lag direkt.

Det är anfallskris i Manchester United. Vilket egentligen är ett mer allmänt tillstånd än något som uppstår på grund av att en hel del spelare har anmält frånvaro till dagens match. För de frånvarande spelarna har bara gjort tre mål tillsammans de nio senaste matcherna. Men de tillgängliga spelarna har å andra sidan bara gjort fyra mål tillsammans på de åtta senaste. Det känns som att 0-0 skulle vara ett logiskt resultat. Det skulle emellertid inte vara ett acceptabelt resultat.

På tal om Paul Scholes och volleymål…

(Scholes mål mot Barcelona är så klart bäst. Men det mot Villa är snyggast.)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS