U18: Derby – Man Utd 4-2

Den femte raka förlusten i ligaspelet för Uniteds U18-lag kom i helgen när man föll borta mot Derby med 4-2. Superlöftet Angel Gomes slog till med ett drömmål och Ethan Hamilton målade också, men Derby kunde till slut vinna efter två sena mål.

United kom till spel utan Marcus Rashford som satt på a-lagets bänk. Inte heller Tuanzebe eller Reid fanns med vilket är stora avbräck i backlinjen. United fick trots det en drömstart på matchen när Angel Gomes gav United ledningen redan efter nio minuters spel. 15-åringen fick bollen utanför straffområdet, vek inåt och smällde upp bollen i det bortre krysset.

Derby kunde sedan kvittera efter 23 minuters spel med ett skott utifrån och ställningen i halvtid var 1-1.

I den andra halvleken tog sedan Derby ledningen efter att United slarvat i försvaret. Derby hade sedan ett gyllene läge att utöka sin ledning på straff men Dorrington i Unitedmålet klarade. Istället kunde Ethan Hamilton, med kvarten kvar, kvittera till 2-2 och göra mål för andra matchen i följd. Men United är ett lag i motgång för tillfället och med fem minuter kvar återtar Derby ledningen, och bara två minuter efter punkterar man matchen helt genom att göra 4-2.

United saknade en del nyckelspelare och det kom inte som någon överraskning att man skulle förlora. Positivt är dock att en del spelare som inte fått spela allt för mycket fick chansen att visa upp sig. Bland annat fick vi se 15-årige mittfältaren Angel Gomes spela 90 minuter och krönte det med ett drömmål och hade dessutom en till bra chans med ett liknande skott som dock smet just utanför.

Derby – Manchester United 4-2 (1-1)

Uniteds mål: Gomes (9), Hamilton (74)
United: Dorrington; Warren, Williams, Dunne, Hamilton; Whelan, Kehinde (Kenyon 87), Boonen Gribbin, Gomes; Dearnley