Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Norwich – Man Utd 2-0

Det är inte bara U18 det går tungt för just nu, även U21 fick lämna planen utan poäng när man förlorade borta mot Norwich med 2-0 trots ett stort spelövertag. Nick Powell gjorde comeback och spelade 55 minuter.

Nick Powell gjorde comeback efter nio månader vid sidan av planen och han var direkt i hetluften när hamnade i dispyt med Kyle Lafferty i hemmalaget. Det var inte mycket fotboll att tala om den första halvtimmen i en småful match där Kyle Lafferty sprang omkring och sprkade och knuffade på Unitedspelare utan åtgärder från domaren. United tog sedan över matchen och skapade några halvchanser, närmast var Tuanzebe efter en hörna men han var för långsam på att avsluta så skottet hann täckas undan.

United fortsatte att spela småtrevlig fotboll i den andra halvleken, men var aldrig riktigt nära att spräcka målnollan. Istället kontrar Norwich genom Lafferty, som borde varit utvisad, men istället sätter han 1-0 med ett fint avslut bakom en lite felplacerad Johnstone.

Norwich ökar sedan på till 2-0 på ett liknande sätt, Borthwick-Jackson försöker täcka ut spelaren men anfallaren hinner få till ett avslut och Johnstone står lite för långt ut så Norwichspelaren får bra vinkel och kan sätta bollen i mål. Hade Johnstone stått närmare linjen båda gångerna så hade han tagit båda skotten, enkelt att säga men känns onödigt att komma så långt ut när försvararen har hyfsad koll på situationen.

Trots det är det många bra prestationer att ta med sig. Axel Tuanzebe känns allt mer mogen som mittback och klarar sig väldigt bra mot rutinerat motstånd. Joe Riley är förmodligen planens främsta spelare som vänsterback, bra både bakåt och framåt. Samma med Varela. Powell var ganska anonym och framåt överlag kunde man önskat mer. Rashford gör trots allt ett piggt inhopp men hade inte marginalerna med sig i de avgörande situationerna men förståeligt att han går före Ashley Fletcher med tanke på dagens insats. Fletcher måste göra mer och fick trots allt en del att jobba med där framme.

Norwich – Manchester United 2-0 (0-0)

United: Johnstone; Varela, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Riley; Redmond, Goss; Weir, Powell (Rashford 55), Harrop; Fletcher (Willock 68)