Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – PSV

Embed from Getty Images
Efter ytterligare ett landslagsuppehåll var de flesta av Europas lag åter tillbaks i ligaspel under helgen. Såväl Manchester United som PSV Eindhoven är involverade i en oviss slutstrid i grupp B, där samtliga lag krigar om en plats i slutspelet. Vid en United-seger säkrar det finare laget från Manchester ett vidare avancemang.

Manchester United

United kommer med till Europa-spel med vind i seglen efter Bastian Schweinsteigers (tillskriver tysken målet efter den briljanta vallningen) sena segermål mot Watford i lördags eftermiddag. Matchen i sig var inget övertygande, även om båda halvlekarna inleddes frejdigt. Som supporter börjar man nu känna igen sitt United när spelarna en efter en haltar av matcher lite här och var. Till den här matchen bekräftade Van Gaal att Ander Herrera och Phil Jones är indisponibla efter deras uttåg från Watford-matchen. Frågetecken rör även Schweinsteiger som avstod dagens träning, men ska enligt vår manager vara tillgänglig.

Oklarheter handlar det även om i offensiven, då i form av Wayne Rooney och Anthony Martial. Båda spelarna är tillbaks i träning efter sina skador, men frågan är i vilken form herrarna befinner sig i. Detsamma gäller Marouane Fellaini som även han är tillbaks och redo för spel.

Det blir i sedvanlig ordning en vild gissning när det kommer till potentiell startelva. De Gea behöver inte kommenteras. Backlinjen blir det förändringar i på grund av Jones skada, någonting säger även mig att Young tas åt sidan. Det betyder att Rojo och Darmian tar kanterna och Blind kliver in centralt.

Med Carrick och Herrera skadade bör Schneiderlin och Schweinsteiger starta, möjligtvis om Fellaini kliver in ifall Bastian inte kan spela. De fyra offensivare positionerna kommer hur som helst involvera Mata och Rooney, det vågar jag utlova. Memphis och Lingard får båda chansen från start på nytt, Memphis möter trots allt sin gamla klubb. Martial hoppar in och avgör spektaklet i andra halvlek.

Möjlig startelva:
De Gea
Darmian Smalling Blind Rojo
Schneiderlin Schweinsteiger
Lingard Mata Memphis
Rooney

PSV Eindhoven

PSV har haft en fin form den senaste månaden, men efter landslagsuppehållet kryssade de under helgen mot det svaga bottenlaget Willem II på bortaplan. Holländarna hakade på i toppen av Champions League-gruppen senast när de hemmaslog Wolfsburg med 2-0. Med sex inspelade poäng finns vittring på ett slutspel, och poäng på Old Trafford vore ett ordentligt steg mot en av de två platserna.

I senaste mötet med United hade Maxime Lestienne en av de trevligaste kvällar han upplevt på en fotbollsplan. Utanför fotbollsplanen har han dessvärre upplevt enorma ledsamheter de senaste månaderna där hans båda föräldrar gått bort. Lestienne fick efter sin mors död tillåtelse att lämna Eindhoven och bege sig hemåt för att spendera tid med sin far. Efter en tids sjukdom dog även fadern i torsdags. Återstår att se om belgaren är mentalt återställd för en comeback i matchen mot United.

Möjlig startelva:
Zoet
Arias Moreno Bruma Poulsen
Pröpper Guardado Maher
Narsingh De Jong Lestienne

Historik

Senaste matchen lagen emellan slutade med en 2-1-seger för PSV. Förutom Memphis vackra mål och själva förlusten, minns vi självklart duellen mellan Moreno och Shaw. En brysk satsning från PSV-spelaren renderade i dubbla benbrott för Uniteds talangfulla vänsterback. Det återstår att se hur Hector Moreno blir mottagen på Old Trafford.

Förutom kopplingen med Memphis Depay har även tränarna Louis Van Gaal, Frans Hoek och Philip Cocu en historia tillsammans. Van Gaal var huvudtränare i FC Barcelona under två sejourer, samtidigt var Cocu en viktig pjäs på mittfältet i Van Gaals båda lagbyggen. Frans Hoek fanns även med i bilden då han under samma perioder var målvaktstränare i klubben. Mellan sejourerna i Barcelona coachade Van Gaal och Hoek Hollands landslag, där Cocu, precis som i Barcelona, var en kuggspelare. Under vår managers framgångsrika tid i AZ utgjorde PSV-spelarna Stijn Schaars och Hèctor Moreno en del av mästartruppen, likaså vår argentinske målvakt Sergio Romero. Andreas Pereira har även ett förflutet i PSV, brassen spelade nämligen juniorfotboll i den holländska klubben från att han var 9 år till 15 år, då United 2011 slog till och värvade talangen.

Match

Manchester United
PSV Eindhoven

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 5:6
Tid: Onsdagen den 25 november 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Pavel Kralovec [Tjeckien]
(assisterande: Slysko, Wilczek; målområde: Ardeleanu, Patak; fjärde: Mokrusch)
Teve: Viasat Sport, Viaplay

Manchester United

Skador: Carrick (fot, inget datum)
Herrera (hamstring, inget datum)
Jones (fot, inget datum)
Shaw (benbrott, våren 2016)
Valencia (fot, våren 2016)
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 2:a | 8-3-2 | 19-9 | 27
Bästa målskytt: Mata (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
O25/10Manchester cityHPL0-0
O28/10MiddlesbroughHLC0-0[1]
O31/10Crystal PalaceBPL0-0
V3/11CSKA MoskvaHCL1-0
V7/11West BromHPL2-0
V21/11WatfordBPL2-1
[1] Middlesbrough vann 3-1 på straffar.

PSV Eindhoven

Skador: Koch (knä)
Willems (knä)
Tveksamma: Lestienne (skada)
Avstängda:
Position: 3:e | 8-4-1 | 34-16 | 28
Bästa målskytt: De Jong (11)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
F21/10WolfsburgBCL0-2
V24/10TwenteBligan3-1
V31/10De GraafschapBligan6-3
V3/11WolfsburgHCL2-0
V8/11UtrechtHligan3-1
O21/11Willem IIBligan2-2

United mot PSV

Totalt: 52-1-26-6
Hemma: 22-0-04-1
SENASTE MÖTENA
V1984-10-24HUC1-0
F2000-09-26BCL1-3
V2000-10-18HCL3-1
F2015-09-15BCL1-2

United mot Nederländerna

Totalt: 137-2-423-13
Hemma: 65-0-1

PSV mot England

Totalt: 3110-7-1430-37
Borta: 154-2-9

Domare: Pavel Kralovec

M
CL 2015/16:29003
CL 2014/15:521112
CL totalt (kval exkluderat):1667127
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.