Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (a spirit in the sky)!

Going on up to the spirit in the sky,
It’s where I’m gonna go when I die,
When I die and they lay me to rest,
I’m gonna go on the piss with Georgie Best.

Idag är  det tio år sedan George Best avled. Vi minns honom som en av de största ikonerna i fotbollens historia. Den blyga Belfastkillen flyttade till Manchester och tog fotbollsvärlden med storm.

Pele good. Maradona better. George Best.

Idag är också dagen då Manchester United ska säkra en plats i Champions Leagues slutspel, genom att besegra PSV på Old Trafford.

https://twitter.com/ManUtd/status/669433601067499521/photo/1

En sån här dag är det naturligt, ja självklart, att Georgie hyllas. Det är en chans för den engelska publiken att visa upp sig från sin allra bästa, spontana, sida. Eller rättare sagt, det borde vara det.

Den ickedemokratiska gruppen Stretford End Flags har bestämt att Manchester Uniteds supportrar inte är kapabla att spontant hylla George Best. Inspirerade av Middlesbrough (redan här inser man ju hur galet det är) har gruppen fått för sig att Uniteds supportrar i den sjunde matchminuten ska lysa upp Old Trafford med sina mobiltelefoner. (Låt oss ignorera att Best oftast spelade på vänsterkanten och därmed oftast spelade i nummer 11.) Cringeworthy, som engelsmännen skulle säga.

Eller som Rick skriver i senaste United We Stand: “If you want to smash the phone that’s lit up in front of you blocking your view of our dominant no-score draw, do it. Seriously do it. If you want to have 10 pint s to reminisce about Bestie then do it. Just do what you want, when you want to, in the way you think is befitting of our football club. Not because you’ve been told to do it by the unchosen ones.

Idag är också årsdagen av Bill Foulkes död. Foulkes sköt United till klubbens första Europacupfinal 1968. Passande nog framspelad av George Best (som stunden innan mest var förbannad för att Foulkes var det enda passningsalternativet). Foulkes överlevde München och är fyra på listan över de som har gjort flest matcher för Manchester United.