Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – PSV 0-0: En poäng efter en usel insats

Embed from Getty Images
Wayne Rooney och Anthony Martial slängdes båda in i hetluften med omedelbar verkan efter deras frånvaro senast och Van Gaal trotsade eventuella frågetecken kring matchform. Att Juan Mata förpassades till bänken var aningen förvånande, men holländaren har förmodligen någon förklaring med “the red zone” att plocka fram ur sina anteckningar.

Med de ovan nämnda herrarna plus Memphis och Lingard i offensiven fick United tidigt ett bra snurr på sitt anfallsspel. Martials blotta närvaro skapade ytor både för honom själv och för polarna runt omkring. Tack vare vår kreativitet och PSV:s vilja att attackera skapades för en gång skull en hel del chanser. Spelet var böljande och man anade mönster av ett spel från svunna tider, med skillnaden att när chanserna dök upp var avsluten alldeles för tama.

Samtliga i den offensiva kvartetten fick gyllene chanser. Främst var det Martial och Lingard som vaskade fram de allra hetaste. Lingards iver när det luktar målchans går nästan ta på, lägena överarbetas vilket återigen visade sig när han petade till bollen med stödjefoten när han fick ett superbt läge centralt, strax ovanför straffpunkten. Martial såg tillskillnad mot Lingard nonchalant ut i sina avslut. Fransmannen behöver jobba på sin “killerinstinkt” i straffområdet, då har han potentialen att nå världstoppen.

PSV i sin tur stack upp med ett gäng farliga anfall. Hendrix kom till ett fint avslut, men De Gea var givetvis där och greppade bollen. I övrigt resulterade PSV:s anfall för det mesta i relativt ofarliga hörnor.

Med första halvlek i bagaget anades en uppskruvning av tempot till andra. Chanserna hade skapats och nu skulle de förvaltas. Istället gled United in i samma Van Gaal-fälla som vanligt, skriver “som vanligt” med tanke på ledsamheten i att se Uniteds orörliga spel gång på gång. PSV tog över allt mer och holländarna började skapa chanser och fina anfall på löpande band.

Embed from Getty Images
Främst oroade kaptenen och skyttekungen Luuk De Jong kring David De Gea. Hade det inte varit för spanjoren och Chris Smalling hade förmodligen PSV knytet till sig tre poäng vid det här laget. Bytena i 60:e minuten när Marouane Fellaini och Ashley Young äntrade banan gav ingen vidare injektion. Young kom runt några gånger på kanten och skapade några chanser med sitt kantspel. Främst hade han ett fint inspel till Lingard, som återigen bommade ett kanonläge. Denna gång sköt Jesse bollen över ribban, ca 7-8 meter från mållinjen. Fellainis insats behöver inte ens benämnas.

Insatsen i andra halvlek var i stora drag fullständigt bedrövlig, hemmapubliken var inte sena att framföra sitt missnöje; med all rätt. Med ungefär en kvart kvar av matchen led förmodligen vi supportrar som allra mest. Spelet var så uselt att United inte ens lyckades ta sig över mittlinjen. Felpass på felpass bidrog till att PSV kunde etablera ett spel på Uniteds planhalva under en längre tid. Det blev ingen anstormning i slutet heller, matchen rundades helt enkelt bara av.

Niklas Holmgren benämnde, flertalet gånger, att United vid seger ikväll samt på lördag skulle positionera sig på förstaplats i både Champions League-gruppen och i Premier League. Kan inte på något sätt se United förtjänta av det, var förmodligen därför det blev ett kryss.

Resultat

Manchester United 0
PSV Eindhoven 0

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 5:6
Tid: Onsdagen den 25 november 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 321
Domare: Pavel Kralovec [Tjeckien]
(assisterande: Slysko, Wilczek; målområde: Ardeleanu, Patak; fjärde: Mokrusch)

Matchhändelser

82Luuk de Jong
90+2Jesse Lingard
90+2Santiago Arias

Manchester United

De Gea
Darmian, Smalling, Blind, Rojo
Schneiderlin, Schweinsteiger
Lingard, Rooney, Memphis
Martial

Fellaini för Herrera (58)
Young för Jones (59)
Mata för Mata (85)

Avbytare: Romero, Wilson, McNair, Pereira

PSV Eindhoven

Zoet
Arias, Bruma, Moreno, Brenet
Guadrado, Hendrix, Propper
Narsingh, De Jong, Locadia

Pereiro för Narsingh (18)
Isimat-Mirin för Hendrix (61)

Avbytare: Pasveer, Schaars, Maher, Poulsen, Bergwijn
Res med oss till Manchester!