Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

James Wilson till Brighton på lån

Manchester Uniteds anfallare James Wilson går till Brighton & Hove Albion på lån resten av säsongen. Anfallaren har svårt att få speltid i Manchester United och får nu chansen att etablera sig som seniorspelare i en toppklubb i Championship.

Wilson har som sagt svårt att få speltid i United. Han startade mot Middlesbrough i ligacupen men utgick skadad i halvtid och han fick ett kort inhopp mot Arsenal i ligan, det är allt.

Möjligheterna till speltid i Brighton lär vara mycket goda. Brighton går förvisso riktigt bra i Championship men man har förtvivlat svårt att göra mål. Laget, som fortfarande är obesegrade i ligan, har bara gjort 22 mål på 17 matcher, vilket för närvarande ger en andraplats i den näst högsta divisionen. På så sätt känns det som ett bra lån för Wilson, han får chansen att spela i ett topplag som spelar viktiga matcher varje vecka.

Brightons manager Chris Hughton sa följande till klubbens hemsida:

Vi har varit angelägna att förstärka med en anfallare och James har varit vårt huvudmål under en tid. Så vi är överlyckliga att ha gjort klart den här affären.

James är en spännande ung anfallare och vi hoppas att den här flytten kommer att visa sig vara väldigt bra för alla involverade parter. Han är väldigt högt ansedd på Old Trafford och han har varit i eller runt a-laget i Manchester United sedan Ryan Giggs gav honom sin debut säsongen före förra.

Det var stor konkurrens från våra motståndare att signera James på lån och det har varit ännu en fantastisk laginsats att säkra hans signatur. Jag hoppas nu att han kommer att hjälpa oss att bibehålla vår utmärkta start på säsongen och ge ytterligare mål till truppen.

Detta blir den första lånesejouren för Wilson, som debuterade i Uniteds a-lag våren 2014. När Wilson nu försvinner lämnar det dock United med en mycket tunn anfallsbesättning. Återstår att se hur Louis van Gaal hanterar det, när transferfönstret öppnar i januari.

Det finns i skrivande stund inga uppgifter om någon klausul som ger United möjligheten att återkalla anfallaren.

Vi önskar James Wilson lycka till under sitt lån och hoppas att han återvänder med många mål