Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (I blame Leicester)!

I blame Leicester.

Allt är deras fel. Okej, kanske inte allt. Men åtminstone är det Leicesters fel att dagens Manchester United är ofantligt tråkiga.

En stund förra hösten var Manchester United perfekta igen. Vi hade kört över QPR och reste till Leicester. Angel Di Maria gjorde förra säsongens bästa Manchester United-mål.

Van Persie hade gett de goda ledningen. Falcao och Rooney hade bidragit med varsin assist. Den offensiva kvartetten levererade. Livet lekte. Manchester United såg för första – och egentligen hittills enda – gången efter Fergie ut som Manchester United igen.

I blame Leicester.

Sedan förstörde Leicester allting. De sköt fem mål på United. Det var en sällsynt kollaps.

Van Gaal konstaterade att försvaret var skit och satte ut på en enmansmission för att fixa det.

I blame Leicester.

Han har lyckats, har Van Gaal gjort. Med att fixa försvaret alltså. När United återvänder till Leicester har man Englands bästa försvar.

Tyvärr har United inte längre en levererande offensiv kvartett. Van Gaal satte hängslen och livrem på lirarna. Di Maria, Falcao och Van Persie förvandlades till underpresterande föredettingar och skeppades. Rooney är kvar men hans formsvacka är så djup att det förmodligen är fel att prata om formsvacka. Det är inte samma spelare längre men hängslena och livremmarna sitter stadigt kvar.

I blame Leicester.

Det Manchester United som har rest till Leicester för att ta över serieledningen är inte ett dåligt lag. Det är inte ett fantastiskt lag heller, absolut inte, men det är åtminstone ett rätt hyggligt lag.

Det Manchester United som har rest till Leicester är framför allt inte ett Manchester United som vi känner igen.

Tråkiga Manchester United? I blame Leicester.