Media: Guardiola vill ta över United

De engelska söndagstidningarna, bland annat Sunday Times och Sunda Telegraph, rapporterar idag att Pep Guardiola föredrar Manchester United och inte Manchester city om han lämnar Bayern München efter den här säsongen.

Jonathan Northcroft på Times menar att det skulle ge United ett seriöst dilemma för hur man ska göra med Louis van Gaal, som ju har kontrakt även över nästa säsong. Sam Wallace på Telegraph tror dock att United inte skulle tveka att i så fall lösa ut Van Gaal från sitt kontrakt.

Det kan förstås fortfarande sluta med att Guardiola förlänger med Bayern. Den tyska klubben hade hoppats att kunna presentera en kontraktsförlängning med Guardiola på klubbens årsmöte i veckan. Så blev det inte och tålamodet börjar ta slut i Bayern, man kräver ett besked från Guardiola inom kort.

En Premier League-klubb är det naturliga för Guardiola efter Bayern. Manchester city, vars fotbollsdirektör Txiki Begiristain har jobbat med Guardiola förut, har länge setts som Guardiolas nästa klubb. Söndagstidningarna menar dock att Guardiola skulle föredra Manchester United.

Man kan förvisso undra varför de engelska tidningarna skulle sitta på den bästa informationen om en spansk tränare som jobbar i Tyskland.

Någon kanske reagerade på att jag skrev ”Sam Wallace på Telegraph”. Brukade inte han jobba på Independent? Jo, men när Henry Winter lämnade Telegraph sattes bollen i rullning. Wallace tog över Winters gamla jobb på Telegraph och Mark Ogden, som bevakade United på Telegraph, tog över Wallaces jobb. Det är fortfarande inte klart vem som tar över efter Ogden på Telegraph, men James Ducker, just nu på Times, är en av kandidaterna.

Henry Winter, som av många anses ha den bästa pennan i England, fick för övrigt en speciell introduktion när han i veckan inledde jobbet på Times.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS