Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hecking: Det blir svårt för United

Wolfsburgs tränare Dieter Hecking är optimistisk inför matchen mot Manchester United imorgon. ”Det kommer inte att vara en enkel match för Manchester United. Det är inte bara svårt för att det är en bortamatch, ställningen i gruppen är också väldigt svår för dem.

Läget inför morgondagen är enkelt. United går vidare, som gruppetta dessutom, om man vinner. Om United inte vinner måste man lita till att CSKA tar minst lika många poäng i Holland som Wolfsburg tar i morgondagens match.

De måste vinna,” säger Hecking. ”De kan inte lita på faktumet att PSV inte vinner mot CSKA. Enligt mig kommer PSV att vinna. Så det är en väldigt svår situation för United. Men de har fantastisk erfarenhet i Champions League. De har stött på liknande situationer förr där de ha varit tvingade att hantera stor press.

Det är en ny situation för oss. Men vi är i en fantastisk position och det är inget vi är villiga att ge upp.

Hecking säger att United har ett bra lag men att historiska prestationer inte räknas imorgon: ”Manchester United har många fantastiska spelare i sin trupp. Mata, Martial, Schweinsteiger – jag vet inte hur många matcher han har spelat i Champions League – Memphis Depay. Dessa är alla fantastiska spelare som har visat många gånger att de kan spela på ett fantastiskt vis.

Men det räknas inte på tisdag. Det enda viktiga är att vi visar United att vi kan slå ut dem. Det är på det sättet vi kommer att starta matchen.

Andre Schurrle, med ett förflutet i Chelsea, satt bredvid sin tränare på presskonferensen: ”Respekten finns alltid där, oavsett vilken motståndare du möter. Manchester United har ett fantastiskt namn i fotbollshistorien och ett topplag. Men vi såg på Old Trafford att vi kan mäta oss med dem. Olyckligtvis var det inte tillräckligt för en poäng men jag är säker på att när vi spelar hemma kan vi vinna mot dem.


Citat: Four Four Two