Schweinsteiger anklagad för våldsamt uppträdande

FA meddelar att man anklagar Manchester United Bastian Schweinsteiger för våldsamt uppträdande. I ett uttalande skriver FA:

Bastian Schweinsteiger har anklagats för en påstådd handling av våldsamt uppträdande som inte sågs av matchdomarna men fångades på video.

Manchester Uniteds mittfältare var involverad i en incident med West Ham Uniteds Winston Reid i den 40:e minuten av matchen lördagen den 5 december 2015.

Ärendet hänvisades till en panel av tre före detta elitdomare som var och en granskade videobilderna oberoende av varandra för att avgöra om de ansåg att det var en förseelse värd en utvisning.

För att en FA-anklagan ska följa måste panelens beslut vara enhälligt.

Spelaren har till 13.00 [svensk tid, red. anm.] på torsdagen den 10 december 2015 att svara på anklagan.

Om Schweinsteiger erkänner blir han avstängd i tre matcher. Han kan också välja att neka till anklagelsen men riskerar då att avstängningen förlängs. Med tanke på hur systemet är skapat är det i stort sett uteslutet att han inte blir avstängd till följd av anklagan.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS