Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wolfsburg – United 3-2: Hej då CL

Embed from Getty Images
Matchen inleddes i ett vansinnigt tempo med United-ögon sett. Tror många inklusive mig tappade hakan när vi plötsligt satte hög press och spelade bollen i djupled. Det försatte å andra sidan försvaret i en taskig sits då ytan framför backlinjen blottades för jämnan. Det visade sig redan efter tre minuters spel då Fellainis bristfälliga hemjobb gav en dominoeffekt och backlinjen öppnade upp högerkanten vilket André Schürrle sniffade sig till. En genial skarv av Kruse friställde tysken, men ett bedrövligt avslut senare kunde De Gea andas ut.

Strax därpå tog United ledningen efter en briljant omställning. Blind passade igenom Wolfsburgs mittfält fram till Mata, Mata i sin tur stod för en minst lika briljant passning fram till en fri Martial. Martial tog fram den redan klassiska ”bredsidan i bortre” och 0-1 var ett faktum.

Säg den glädjen som varar. Omedelbart efter Uniteds ledningsmål vaskade hemmalaget fram en frispark, som den skicklige Ricardo Rodriguez smekte in medan Naldo ryckte sig loss och styrde in kvitteringen. Helt otagbart för De Gea. Strax därpå klev Rodriguez av med en skada.

United var nu heta och radade upp ett gäng fina anfall. På en fint slagen hörna av Daley Blind slet sig Fellaini loss från Naldo och nickade bollen mot mål. Det luktade mål hela vägen, men nicken var mitt på Benaglio och returen kunde rensas av en Wolfsburg-försvarare.

Embed from Getty Images
Vasse Julian Draxler höll på att göra 2-1 när han lurade omkull Varela, Memphis OCH Smalling i straffområdet, men avslutet läste tack och lov världens bästa spanjor. Draxler var dock inne i ett fantastiskt stimm och bara minuter senare startade han ett alldeles briljant anfall från högerkanten där han grundlurade Bastian Schweinsteiger. Sen var klapp-klapp-spelet igång och tre passningar senare kunde Vieirinha raka in 2-1 i tom målbur. Ett fantastiskt fotbollsmål förvisso, men hur kan fem spelare bara stå och titta boll när man i utgångspositionen försvarar på rätt sida?

Jesse Lingard kvitterade till 2-2 strax innan paus. Trodde alla. Domarteamet tyckte dock annat, efter lång dividering herrarna emellan. Lingards inlägg letade sig in i bortre hörnet, bollen var förmodligen ämnad för Juan Mata men spanjoren struntade i bollen och den letade sig in i mål. Mata var förmodligen medveten om att han befann sig i en offsideposition och därför släppte bollen. Domarna tyckte som sagt inte det var okej och dömde bort målet.

Andra halvlek var en sann blandning av glädje, men framförallt av förtvivlan och missnöje. Sakta men säkert tog United över bollinnehavet och fortsatte skapa målchanser när Wolfsburg sjönk hem och försvarade sitt resultat. Fellaini, Mata och Memhpis var oftast involverade när det kom till chanser. Memphis var uppe och cykelsparkade efter en Fellaini-nick, men hemmamålvakten gjorde en skarp räddning.

Embed from Getty Images
På tal om vassa räddningar så radade De Gea upp ett antal strax därpå. Den första gör han efter att han själv visat sig vilsen utanför sitt straffområde, Schürrle lobbade honom men ett akrobatiskt jättenummer räddade spanjoren från en ordentlig tavla. Det blev även en räddning när samme tysk rann igenom och när Arnold skickade iväg ett lurigt distansskott.

Iver i offensiven nu. Powell och Carrick kom in. Längre bollar var att vänta mot Fellaini, och sedermera även Smalling som fick halta omkring i anfallsposition efter skadekänningar. Lägen skapades och när Fellaini nickade via Guilavogui och in i nät efter en hörna var glädjen enorm. I det läget hade CSKA Moskva tagit ledningen med 0-1 på straff, PSV fått en spelare utvisad men kvitterat strax innan belgarens nick. Rörigt, men i det läget var United vidare.

Embed from Getty Images
När Naldo bara minuter senare går upp och nickar in 3-2 på hörna samtidigt som PSV gör 2-1 var det ridå ner. Visst skapade United en hel del chanser även det sista. Martial rann igenom, Fellaini nickade, Lingard sköt på försvarare och det gjorde även Smalling. Jättelägen! Men det var för sent, och det blev heller inga fler mål.

Sammanfattningsvis blev United kraftigt straffade av Wolfsburgs omställningar. De blev extra effektiva när varken Fellaini eller Schweinsteiger täppte till ytan framför backlinjen. För ovanlighetens skull släpptes två mål på fasta situationer, i båda fall i form av Naldo. Visst är han stor och stark, men vid båda målen avslutar han ostört. Som avslutning kan vi konstatera att det är för dåligt att inte avancera från denna grupp, det finns inga bortförklaringar som duger. Än värre är att det blir Europa League till våren.

Resultat

Wolfsburg 3
Manchester United 2

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 6:6
Tid: Tisdagen den 8 december 2015, 20.45
Plats: VfL Wolfsburg Arena, Wolfsburg
Publik: 26 400
Domare: Milorad Mazic [Serbien]
(assisterande: Ristic, Dalibor Djurdjevic; målområde: Grujic, Djokic; fjärde: Petrovic)

Matchhändelser

10Anthony Martial
Assist: Mata
0-1
13Naldo1-1
17Matteo Darmian
29Vieirinha2-1
29Andre Schurrle
72Naldo
82Josuha Guilavogui (självmål)
Assist: Fellaini
2-2
84Naldo3-2
90+1Guillermo Varela

Manchester United

De Gea
Varela, Smalling, Blind, Darmian
Schweinsteiger, Fellaini
Lingard, Mata, Memphis
Martial

Borthwick-Jackson för Darmian (43)
Carrick för Schweinsteiger (69)
Powell för Mata (69)

Avbytare: Romero, Young, McNair, Pereira

Wolfsburg

Benaglio
Trasch, Naldo, Dante, Rodriguez
Draxler, Guilavogui
Vieirinha, Arnold, Schurrle
Kruse

Schafer för Rodriguez (16)
Klose för Vieirinha (78)
Caligiuri för Draxler (85)

Avbytare: Casteels, Bendtner, Dost, Jung