Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ursäkterna: Det var för varmt i omklädningsrummet och ligan är ändå viktigare

När man åker ut ur Champions League kan man hålla upp händerna och erkänna: Vi var för dåliga. Man kan göra så. Man kan också göra som Manchester United gör, vilket är ett försök att förklara att vi egentligen inte bryr oss och att vi mest bara åkte ut för att vi hade otur och för att förhållandena missgynnar United. Det här är historier som mest troligt har spridits från klubbledningen till journalisterna med hopp om att journalisterna ska skriva. Journalisterna? De skrev.

  • Vi börjar med den allra bästa: Efter förlusten i Wolfsburg ska United ha klagat på att det var för varmt i omklädningsrummet. [Mirror]
  • En annan förklaring till misslyckandet i Champions League är att United egentligen inte bryr sig. Det brukade vara 50/50 mellan ligan och Europa men nu är det minsann 80/20 i ligans favör. [Independent]
  • Den tredje faktorn är ju att tevepengarna i Premier League gör det omöjligt för Manchester United att konkurrera i Europa. För det är ju svårare om man har mer pengar. De stora tevepengarna resulterar också i att tevebolagen vägrar att flytta matcher till fredagar och får man spela på fredagar är det lättare att vinna på onsdagar, det är sedan gammalt. [Guardian]

Angående den tredje punkten kan vi konstatera hur stor fördel motståndarna i gruppen har haft. Efter att ha slagit på miniräknaren, adderat och tillkallat diverse superdatorer visar det sig att Uniteds motståndare … inte hade en enda fredagsmatch före gruppspelsmatcherna i Champions League.